1. Od mleka odvojte šolju, a ostatak stavite sa 2 kašike šećera i vanilin šećerom da prokuva. Za to vreme umutite čvrst sneg od belanaca i dodajte prah šećer. Nastavite s mućenjem dok ne dobijete čvrst sneg.
2. Kašikom vadite nokle i spuštajte ih u kipuće mleko, prvo s jedne pa s druge strane po par sekundi (nokle narastu). Vadite rešetkastom kašikom u činiju.
3. Žumanaca umutite s preostalim šećerom i dodajte brašno. Razredite šoljom mleka koju ste odvojili i sve sipajte u vrijuće mleko da se skuva krem, pa njime prelijte nokle. Odozgo narendajte limunovu koru, a možete dodati i narendanu čokoladu. Ohladite i služite.
Šampinjoni punjeni orasima za posno slavsko predjelo
Zapečena piletina sa karfiolom i spanaćem
Kako da napravite najpopularniji terijaki sos
Kako da mekike budu još mekše i vazdušastije
Najukusniji medenjaci punjeni čokoladom