1. Pomešajte slatku pavlaku, mleko, so i ¼ šolje šećera u srednje dubokoj šerpi. Dodajte sastrugan štapić vanile ili ekstrakt.
2. Pustite da se smesa dobro zagreje (ne da proključa), i mešajte dok se ne rastopi šećer pa sklonite sa vatre.
3. Ako ste koristili štapić vanile poklopite šerpu i ostavite da odstoji 30 minuta.
4. Umutite žumanca i preostalu ¼ šolje šećera srednjom jačinom, oko 2 minuta.
5. Postepeno mutiti toplu kremastu mešavinu, a zatim umutiti žumanca sa preostalom krem smesom.
6. Kuvajte smesu na srednje jakoj vatri, mešajući neprestano drvenom kašikom, 2-3 minuta.
7. Preručite krem u činiju.
8. Dodajte espresso prah da se rastvori. Ostaviti da se ohladi, povremeno mešajući.
9. Kada je krem ohlađen, postepeno dodajte čokoladu i mešajte dok sladoled ne postane prošaran.
10. Stavite u zamrzivač, pa služite.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus