1. Pomešajte slatku pavlaku, mleko, so i ¼ šolje šećera u srednje dubokoj šerpi. Dodajte sastrugan štapić vanile ili ekstrakt.
2. Pustite da se smesa dobro zagreje (ne da proključa), i mešajte dok se ne rastopi šećer pa sklonite sa vatre.
3. Ako ste koristili štapić vanile poklopite šerpu i ostavite da odstoji 30 minuta.
4. Umutite žumanca i preostalu ¼ šolje šećera srednjom jačinom, oko 2 minuta.
5. Postepeno mutiti toplu kremastu mešavinu, a zatim umutiti žumanca sa preostalom krem smesom.
6. Kuvajte smesu na srednje jakoj vatri, mešajući neprestano drvenom kašikom, 2-3 minuta.
7. Preručite krem u činiju.
8. Dodajte espresso prah da se rastvori. Ostaviti da se ohladi, povremeno mešajući.
9. Kada je krem ohlađen, postepeno dodajte čokoladu i mešajte dok sladoled ne postane prošaran.
10. Stavite u zamrzivač, pa služite.
Bezglutenska torta sa jabukama po receptu Džejmija Olivera
Posni slavski kolač za Svetog Nikolu
Belgijski vafli sa rumom koji donose sreću u novoj godini
Kako da napravite domaći posni namaz od leblebija i pečenih paprika
Korpice od pire krompira sa mlevenim mesom