1. Oprane i prosušene šnicle prekrijte prozirnom folijom i istucite ih drškom nekog debljeg i težeg noža. Naseckajte kapar i pomešajte s paštetom od sardela. Opranoj i prosušenoj žalfiji iščupkajte listiće. Šnicle premažite smesom od paštete i kapara, na svaku stavite po režanj pršute i list žalfije, pa ih urolajte i krajeve im pričvrstite čačkalicama.


Sastojci:

8 tankih telecih šnicli (po 80 g)
kašika sitnog kapara
2 kašičice paštete od sardela
2-3 grančice žalfije
50 g tanko sečenih režnjeva pršute
2 cena belog luka
4 kašike maslaca
so
biber 

2.Beli luk izdrobite i kratko propržite na vrućem maslacu. Smesom od belog luka i maslaca premažite rolnice i pecite ih na roštilju u podmazanoj rupičastoj aluminijumskoj posudici 15-ak minuta, povremeno ih okrećući i premazujući maslacem. Kad su gotove, rolnice posolite i pobiberite po ukusu.