Preukusno jelo iz rerne, a pravi se za čas!
Sastojci: 250 g mlevenog mesa po izboru, 250 g pirinča, 1 crni luk, 3 supene kašike paradajz pirea, 1 dl crnog vina, 3 kašike kisele pavlake, 150-200 g rendanog sira, so, biber, majčina dušica, svež peršun, ulje, puter.
Pogledajte i 5 recepata za nedeljni ručak
Priprema: Na ulju propržite sitno seckan crni luk, koliko da se zacakli. Izmaknite i dodajte meso, promešajte pa dodajte paradajz pire i vratite na malo smanjenu vatru da pržite zajedno. Dodajte vino, dobro promešajte pa posolite i pobiberite po ukusu.
Dodajte majčinu dušicu, promešajte i još malkice propržite sve zajedno. Ne suviše da ne bi isparila tečnost. Kada izmaknete dodajte naseckan sveži peršun, poklopite i ostavite sa strane.
Posebno skuvajte pirinač sa malo soli i dovoljno vode. Pirinač može biti okruglog zrna ili duguljastog sve zavisi šta ko više voli. Kada je gotov pirinač u vatrostalnu ili zemljanu posudu ređajte prvo sloj pirinča pa meso, pa opet pirinač.
Tri kašike kisele pavlake razumutite sa kašikom ili dve mleka/vode/jogurta i prelijte preko pirinča.
Odozgo narendajte sir i stavite listiće putera.
Zapecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni da bude zlatasto/rumeno.
Napomena: S obzirom da ima tendenciju da curi i da se preliva iz posude dobro je staviti na pleh kako ne bi kapalo po rerni.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: lepotazivota.rs
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom