Verovali ili ne, istovremeno možete i peći i kuvati jelo ali u rerni. Sada odmah do svoje rerne i pogledajte da li ima ovu funkciju.
Naime, ovaj trik koriste vrhunski kuvari kod pripreme piletine, jer dobija posebnu sočnost ili za pečenje hleba i pice.
Pročitajte i Kako da postavite rešetke rerne u zavisnosti od potreba?
Donji deo rerne deli toplotu kao onu sa ringle dok kuvate jelo na uobičajen način. Sve što trebate je da uklonite donji deo rešetki te na dno rerne stavite papir za pečenje. Onda zagrejte rernu na 250 C.
Treba da znate da ovo možete raditi samo u rerni koja ima metalno dno, koje može podneti težinu šerpe.
Takođe, morati obratiti pažnju i na posuđe da li se može izlagati visokoj temperaturi.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: cure.ba
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus