Verovali ili ne, istovremeno možete i peći i kuvati jelo ali u rerni. Sada odmah do svoje rerne i pogledajte da li ima ovu funkciju.
Naime, ovaj trik koriste vrhunski kuvari kod pripreme piletine, jer dobija posebnu sočnost ili za pečenje hleba i pice.
Pročitajte i Kako da postavite rešetke rerne u zavisnosti od potreba?
Donji deo rerne deli toplotu kao onu sa ringle dok kuvate jelo na uobičajen način. Sve što trebate je da uklonite donji deo rešetki te na dno rerne stavite papir za pečenje. Onda zagrejte rernu na 250 C.
Treba da znate da ovo možete raditi samo u rerni koja ima metalno dno, koje može podneti težinu šerpe.
Takođe, morati obratiti pažnju i na posuđe da li se može izlagati visokoj temperaturi.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: cure.ba
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom