Kako biste očistili organizam od masnoća životinjskog porekla i smanjili holesterol potrebno je da tokom proleća konzumirate "hranu samuraja", piše Lovesensa.

Čaj od šitaki pečuraka čisti masti iz organizma, a istraživanje je pokazalo da supstanca iz pečuraka pod nazivom eritadenin za nekoliko dana smanjuje 25 do 40 odsto nivo holesterola u krvi.

Ovo su 13 stvari koje svaki ljubitelj čaja mora da zna.

Takođe, novija istraživanja pokazuju da šitaki pečurke imaju antikancerogeno dejstvo.

Čaj se priprema od osušenih crnih šitaki pečuraka. Iseckajte jednu pečurku, dodajte 2 šolje hladne vode i kad proključa, smanjite da tiho vri oko 20 minuta.

Pogledajte kako da napravite domaći šumadijski čaj.

Učaj dodajte prstohvat morske soli ili jednu kašičicu soja sosa. Pijte po pola šolje, četiri puta dnevno. Čaj se ne sme piti duže od tri dana.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: lovesensa.rs