Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hleb je svež samo na jednom mestu: Evo zbog čega ne treba da ga čuvate u kutiji za hleb

Saznajte koje mesto je idealno za čuvanje hleba.

  Izvor: Profimedia/Shutterstock

Izveštaj na temu istraživanja hrane i njenog skladištenja koje je sproveo univerzitet u Nebraski pokazao je da će hleb, gde god ga držali, ukoliko je na sobnoj temperaturi, propasti za najduže nedelju dana, a često i kraće. Na sve to, kako spore buđi koje vazduhom putuju do hleba, imaju dugačke korene, često im treba više dana da se pokažu u plavo-zelenoj nijansi po kojoj ih prepoznajemo.

Pogledajte i 8 genijalnih načina da iskoristite stari hleb

Zato je, preporuka naučnika, da hleb čuvate u zamrzivaču ili frižideru. 

U ovim situacijama šanse da se buđ pojavi na hlebu su minimalne, a vekna može da traje i tri meseca. Kad je otopite, delovaće sveže kao da je upravo kupljena. Ako hleb jedete i koristite samo ga držite u frižideru u kesi za zamrzivač.

A ako ga nećete jesti narednih dana, isecite ga na kriške, stavite u kese, izbacite vazduh i zamrznite. 

Kad želite da odmrznete hleb zagrejte ga ili u mikrotalasnoj na 15 do 25 sekundi ili na rešetki od rerne na 160 stepeni na nekih pet minuta.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: superžena

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti