Tajna za brži rast obrva nam je izgleda sve vreme bila "pred nosom". Verovatno nikada ne biste pomislili da se tajna krije u jednom od bitnih sastojaka skoro svakog ručka.
Ukoliko je za verovati jednoj od najpoznatijih vlogerki iz sveta lepote -Hjudi Katan- trljanje crvenog luka po obrvama će u velikoj meri potpomoći njihov rast. U opisu svog video snimka na Instagramu vlogerka je napisala: " Sok crvenog luka sadrži sumpor koji ubrzava rast dlake i čini je debljom."
Pogledajte i Prirodni tretmani za gušće obrve
Ipak, svima nam je poznato da ukoliko seckamo luk, neretko i "zaplačemo". Kozmetički hemičar Rendi Skiveler prilično je skeptičan, objašnjavajući da nikada nikada nije video ili čuo da nanošenje sumpora može poboljšati rast dlake, jer bi u suprotnom svi prodavali rastvore sumpora za te potrebe...
Jedan od negativnih i skeptičnih komentara, kada je u pitanju tehnika za rast obrva korišćenjem crvenog luka, dala je i Nikol Sangani, optometrista. Ona je objasnila da luk sadrži enzime koji mogu izazvati upalu oka kao i osećaj da vas oči peku. Čak i jednostavnim približavanjam luka, bez utrljavanja u područje oko očiju može doći do ovih simptoma jer enzimi luka mogu da putuju vazduhom i nije neophodno da dođu u kontakt sa okom.
Pogledajte i Napravite sami: Recept za domaći piling koji uklanja mitisere i bubuljice
Ukoliko imate hrabrosti i čini vam se da je ova tehnika delotvorna, isprobajte savete poznate vlogerke Hjudi Katan ali budite spremni da pustite koju suzu.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Foto: Instagram / hudabeauty
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus