Razmislite još jednom i proverite u koje mitove o pici još uvek slepo verujete.
1. Mit – Italijani su jedini zaslužni za postojanje pice.
Istina: Paradajz sos i sir na testu kakve poznajemo danas svoje korene imaju u Napulju, ali drevni Grci su pravili sličnu hranu koju danas možemo uporediti sa fokačom.
Pogledajte Kaprićoza kakvu do sada niste probali
2. Mit – Pice su jeftina hrana.
Istina: postoji pica koja košta 1.000 dolara, a koju možete kupiti u New Yorku. Uz nju će vam biti poslužen kavijar i jastozi.
Pogledajte i 8 saveta za pripremu ukusne pice
3. Mit – Sve pice sadrže sir.
Istina: Prema podacima koje je sakupila dostavljačka firma Foodler, američke mušterije su u 2013. godini više naručivale posebne prelive nego sir.
4. Mit - Peperoni salama je najveći italijanski doprinos pici.
Istina: Peperoni salama je američki izum, tačnije izum američkih Italijana.
Pogledajte i Testo za picu
5. Mit – Havajska pica prvi put je spremljena na Havajima.
Istina: Havajsku picu izmislio je jedan Kanađanin.
Pogledajte Formula za savršenu picu
6. Mit – Konkurencija između picerija je jaka, ali civilizovana.
Istina: Stvari su postale nasilne 2011. godine kada su menadžeri Domino's picerije sa Floride zapalili obližnju Papa John's pizzeriju u navodnom "pokušaju da pospeše svoj biznis“.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - StvarUkusa
Bezglutenska torta sa jabukama po receptu Džejmija Olivera
Posni slavski kolač za Svetog Nikolu
Belgijski vafli sa rumom koji donose sreću u novoj godini
Kako da napravite domaći posni namaz od leblebija i pečenih paprika
Korpice od pire krompira sa mlevenim mesom