Razmislite još jednom i proverite u koje mitove o pici još uvek slepo verujete.

1. Mit – Italijani su jedini zaslužni za postojanje pice.

Istina: Paradajz sos i sir na testu kakve poznajemo danas svoje korene imaju u Napulju, ali drevni Grci su pravili sličnu hranu koju danas možemo uporediti sa fokačom.

Pogledajte Kaprićoza kakvu do sada niste probali

2. Mit – Pice su jeftina hrana.

Istina: postoji pica koja košta 1.000 dolara, a koju možete kupiti u New Yorku. Uz nju će vam biti poslužen kavijar i jastozi.

Pogledajte i 8 saveta za pripremu ukusne pice

3. Mit – Sve pice sadrže sir.

Istina: Prema podacima koje je sakupila dostavljačka firma Foodler, američke mušterije su u 2013. godini više naručivale posebne prelive nego sir.

4. Mit - Peperoni salama je najveći italijanski doprinos pici.

Istina: Peperoni salama je američki izum, tačnije izum američkih Italijana.

Pogledajte i Testo za picu

5. Mit – Havajska pica prvi put je spremljena na Havajima.

Istina: Havajsku picu izmislio je jedan Kanađanin.

Pogledajte Formula za savršenu picu

6. Mit – Konkurencija između picerija je jaka, ali civilizovana.

Istina: Stvari su postale nasilne 2011. godine kada su menadžeri Domino's picerije sa Floride zapalili obližnju Papa John's pizzeriju u navodnom "pokušaju da pospeše svoj biznis“.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - StvarUkusa

Izvor: klix.ba