Ako volite da jedete pizzu, ovaj recept će vas oduševiti.
Priprema:
1.U posudu sipati vodu sa svim sastojcima i 50% brašna od napisane količine, dobro razmutiti i dodati drugu polovinu brašna. Kada se testo umesi, podeliti testo po 300gr čime ćete dobiti oko 5 kuglica za picu prečnika 32cm, izbulirati, a zatim premazati kuglice maslinovim uljem i umotati u najlonske kese pa staviti u frižider. Nakon 6 sati testo je spremno za upotrebu.
2.Zagrejati peć na 300 stepeni, izvaditi testo na sto i što tanje razvući oklagijom ili ručno (ručno razvlačenje je malo teži način i zahteva veštinu, ali su rezultati neuporedivo bolji).
3.Na razvučeno testo sipati dve kašike paradajz pirea, zatim sitno iseckanu mozzarelu, šunku ( nije potrebno seckati na sitno) staviti preko mozzarele, ali tako da ne prekrije celu picu. Preko šunke dodati sveže iseckane šampinjone i ubaciti picu u peć.
4.Picu pecite oko 5-10 minuta toliko da ivice dobiju zlatnu boju. Kada se pica ispeče, dodati origano i masline, servirati na tanjir i obrok je spreman!
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
3 najbolja i najbrža recepta za pripremu šarana za Svetog Luku
Kiš loren - najbolja francuska pita sa slanininom i sirom
Održan treći Maxi nacionalni festival hrane: Proizvođači iz cele Srbije izložili širok spektar voća i povrća
Originalni recept za junetinu na burgundski način
Najukusnija pita sa kupusom i sirom