Konzumiranjem hrane koja sadrži jestive gljivice (koji se obično nalazi u pivu, hlebu i vinu) bakterije u crevima se "treniraju" da uništavaju loše gljivice koje se nalaze u vašem digestivnom traktu. Ove loše gljivice mogu da izazovu oboljenja creva, pokazalo je istraživanje koje su sproveli naučnici s Univerziteta Njukasl.
U teoriji, na taj način ćete se rešiti loših gljivica pre nego što prouzrokuju zdravstvene probleme, dok će se s druge strane korisne bakterije razmnožavati.
Pogledajte i 8 blagodeti piva
Međutim, ovo istraživanje je urađeno u laboratorijskim uslovima, pa nije tačno potvrđeno kakav uticaj ove gljivice imaju imaju na ljudski organizam, naročito zbog toga što sastav bakterija nije isti kod svih.
U svakom slučaju, gljivice koje se nalaze u hlebu, vinu i pivu sigurno neće naškoditi vašem zdravlju, a mogu povećati sposobnost organizma da apsorbuje hranljive vrednosti koje pozitivno utiču na naše zdravlje, piše cosmopolitan.com.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom