Konzumiranjem hrane koja sadrži jestive gljivice (koji se obično nalazi u pivu, hlebu i vinu) bakterije u crevima se "treniraju" da uništavaju loše gljivice koje se nalaze u vašem digestivnom traktu. Ove loše gljivice mogu da izazovu oboljenja creva, pokazalo je istraživanje koje su sproveli naučnici s Univerziteta Njukasl.
U teoriji, na taj način ćete se rešiti loših gljivica pre nego što prouzrokuju zdravstvene probleme, dok će se s druge strane korisne bakterije razmnožavati.
Pogledajte i 8 blagodeti piva
Međutim, ovo istraživanje je urađeno u laboratorijskim uslovima, pa nije tačno potvrđeno kakav uticaj ove gljivice imaju imaju na ljudski organizam, naročito zbog toga što sastav bakterija nije isti kod svih.
U svakom slučaju, gljivice koje se nalaze u hlebu, vinu i pivu sigurno neće naškoditi vašem zdravlju, a mogu povećati sposobnost organizma da apsorbuje hranljive vrednosti koje pozitivno utiču na naše zdravlje, piše cosmopolitan.com.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus