Konzumiranjem hrane koja sadrži jestive gljivice (koji se obično nalazi u pivu, hlebu i vinu) bakterije u crevima se "treniraju" da uništavaju loše gljivice koje se nalaze u vašem digestivnom traktu. Ove loše gljivice mogu da izazovu oboljenja creva, pokazalo je istraživanje koje su sproveli naučnici s Univerziteta Njukasl.

U teoriji, na taj način ćete se rešiti loših gljivica pre nego što prouzrokuju zdravstvene probleme, dok će se s druge strane korisne bakterije razmnožavati.

Pogledajte i 8 blagodeti piva

Međutim, ovo istraživanje je urađeno u laboratorijskim uslovima, pa nije tačno potvrđeno kakav uticaj ove gljivice imaju imaju na ljudski organizam, naročito zbog toga što sastav bakterija nije isti kod svih.

U svakom slučaju, gljivice koje se nalaze u hlebu, vinu i pivu sigurno neće naškoditi vašem zdravlju, a mogu povećati sposobnost organizma da apsorbuje hranljive vrednosti koje pozitivno utiču na naše zdravlje, piše cosmopolitan.com.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa