Kiseli kupus je osnova omiljenih jela, poput sarme i podvarka i koristi se kao dodatak glavnom jelu. Zbog svog lekovitog sastava, kiseli kupus zaslužuje počasno mesto na našoj trpezi.

Kiseli kupus predstavlja pravo bogatstvo kalijuma, gvožđa, magnezijuma, sumpora i bakra, manjih količina natrijuma, i povoljan odnos kalcijuma i fosfora, osigurava maksimalno iskorišćavanje kalcijuma u organizmu i čini ovu namirnicu vrlo korisnom po naše zdravlje.

Kupus je jedna od retkih, ako ne i jedina, prirodna namirnica gde je čovek uspeo da poboljša odnosno da joj poveća nutritivna svojstva kroz proces kiseljenja. 

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa

Pasulj s kiselim kupusom

   Ovo je pravi zimski gurmanluk.

Kako da napravite gurmanski podvarak (VIDEO)

 Nema osobe koja ne obožava ovo tradicionalno jelo.

 Posna sarma

  U vreme posta ili kada želite lagano, a ukusno jelo - posna sarma je uvek pravi izbor.

Musaka od kiselog kupusa

  Pikantnija verzija voljene musake ukusom podseća na sarmu.

Rolnice od mesa sa kiselim kupusom

   Kupus daje mesu posebnu pikantnu aromu.