Za svaki navedeni recept, izlupajte 2 velika jajeta i umutite dok se ne dobije ujednačena smesa. Da biste dobili bolje rezultete kuvajte ih na niskoj temperaturi i polako. Zagrejte tiganj za jaja na tihoj vatri. Istopite 1 supenu kašiku ili zagrejte 1 supenu kašiku maslinovog ulja u posudi. U nekim receptima, savetuje se da kuvate prvo dodatke dok drugi savetuju da da se prvo spreme jaja. U svakom slučaju, kada sve stavite u tiganj, kuvajte i promešajte provremeno dok jaja ne budu gotova. Ovaj proces može potrajati nekoliko minuta, ali postizanje svilenkaste strukture je vredno tog vremena. Pobiberite i posolite po uskusu. 

Pogledajte i 9 saveta za pripremu savršene kajgane

“Đevrek jaja” 

Dok se jaja kuvaju, dodajte 28 do 14 grama iseckanog dimljenog lososa i jednu supenu kašiku krem sira i mladog luka. 

Grčka kajgana 

Brzo propržite u malo tople masti pola šolje seckanog spanaća, otprilike 1 minut. Zatim dodajte jaja, 14 grama izdrobljenog feta sira i 1 supenu kašiku svežeg origana. 

“Pica jaja”

Dok se jaja kuvaju, dodajte 1 supenu kašiku seckanog sušenog paradajza i dve supene kašike iseckane mocarele. Prelijte 1 supenom kašikom isečenog svežeg bosiljka.  

Pogledajte i 5 najčešćih grešaka u pripremi kajgane

Migas

Brzo propržite u malo tople masti 1 iseckan mladi luk i 1 iscepkanu tortilju od kukuruza. Zatim dodajte jaja i 1 1/2 supenu kašiku preliva.  Kuvajte a zatim pospite korijanderom.

"Fu jang" jaja 

Propržite u malo tople masti 1/2 šolje pečuraka isečenih na kriške, 1 iseckani mladi luk, šolju boranije i 1/2 supene kašike mlevenog đumbira i belog luka, i to pržite otprilike oko 5 minuta. Zatim dodajte jaja. Kuvajte, a zatim poprskajte 1 supenom kašikom proprženog susamovog ulja.  

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa