Za svaki navedeni recept, izlupajte 2 velika jajeta i umutite dok se ne dobije ujednačena smesa. Da biste dobili bolje rezultete kuvajte ih na niskoj temperaturi i polako. Zagrejte tiganj za jaja na tihoj vatri. Istopite 1 supenu kašiku ili zagrejte 1 supenu kašiku maslinovog ulja u posudi. U nekim receptima, savetuje se da kuvate prvo dodatke dok drugi savetuju da da se prvo spreme jaja. U svakom slučaju, kada sve stavite u tiganj, kuvajte i promešajte provremeno dok jaja ne budu gotova. Ovaj proces može potrajati nekoliko minuta, ali postizanje svilenkaste strukture je vredno tog vremena. Pobiberite i posolite po uskusu.
Pogledajte i 9 saveta za pripremu savršene kajgane
“Đevrek jaja”
Dok se jaja kuvaju, dodajte 28 do 14 grama iseckanog dimljenog lososa i jednu supenu kašiku krem sira i mladog luka.
Grčka kajgana
Brzo propržite u malo tople masti pola šolje seckanog spanaća, otprilike 1 minut. Zatim dodajte jaja, 14 grama izdrobljenog feta sira i 1 supenu kašiku svežeg origana.
“Pica jaja”
Dok se jaja kuvaju, dodajte 1 supenu kašiku seckanog sušenog paradajza i dve supene kašike iseckane mocarele. Prelijte 1 supenom kašikom isečenog svežeg bosiljka.
Pogledajte i 5 najčešćih grešaka u pripremi kajgane
Migas
Brzo propržite u malo tople masti 1 iseckan mladi luk i 1 iscepkanu tortilju od kukuruza. Zatim dodajte jaja i 1 1/2 supenu kašiku preliva. Kuvajte a zatim pospite korijanderom.
"Fu jang" jaja
Propržite u malo tople masti 1/2 šolje pečuraka isečenih na kriške, 1 iseckani mladi luk, šolju boranije i 1/2 supene kašike mlevenog đumbira i belog luka, i to pržite otprilike oko 5 minuta. Zatim dodajte jaja. Kuvajte, a zatim poprskajte 1 supenom kašikom proprženog susamovog ulja.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem