Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Napici od ovog povrća deluju protivupalno i čiste organizam

Predstavljamo vam tri recepta za napitke s prazilukom koji će vas okrepiti.

  Izvor: Profimedia/Shutterstock

Navikli smo da praziluk jedemo kao dodatak supi, salati, omletu... ali probajte ga i kao napitak - sveže isceđeni sokovi od praziluka pravi su melem za organizam!

Praziluk u čaši je odlična ideja ako želite da organizmu obezbedite minerale, a i da ga pročistite od štetnih materija. Sok od praziluka deluje protivupalno i preporučuje se za ublažavanje bolova u zglobovima. Svetlozeleni sok ukusom podseća na luk i fino se slaže s jabukom, šargarepom, đumbirom, celerom...

Sok od praziluka, jabuke i đumbira

Sastojci:

1 mali praziluk

3 jabuke

komad oguljenog đumbira od 2 cm

Priprema:

Odstranite krajeve praziiluka. Ogulite đumbir i raspolovite ga. Narežite jabuke da stanu u cev sokovnika. U sokovniku prvo napravite sok od praziluka, zatim od đumbira i na kraju od jabuka.

Pogledajte i 10 razloga da češće jedete šargarepu

Praziluk i šargarepa 
attachment-praziluk_2
Izvor: Profimedia/Shutterstock

Sastojci:

2 praziluka,

2 šargarepe,

grančica peršuna (malo odvojite za ukras)

Priprema: Šargaerepi i praziluku odstranite krajeve. Stavite u sokovnik i napravite sok, a zatim napravite sok od peršuna. Pomešajte sokove u čaši i ukrasite s malo peršuna.

Pročitajte i Magičan celer: Čistač organizma i jak afrodizijak

Praziluk, jabuke i celer

Sastojci:

1 praziluk,

2 jabuke,

2 celera s listovima

Priprema: Praziluku odstranite krajeve. Isecite jabuke da stanu u cev sokovnika. Napravite najpre sok od praziluka, zatim od jednog celera, pa od jabuka. Sokove ulijte u čašu te promešajte i ukrasite preostalim celerom.  

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - StvarUkusa

Izvor: ordinacija.hr

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti