Šećer ili so?
Da napravite dobar piling koji će temeljno očistiti vaše lice, neophodan vam je pravi „čistač“ i za tu svrhu obično se koriste so ili šećer. Šećer je manje grub, jer se za razliku od soli lakše topi. Smeđi šećer se preporučuje onima koji imaju osetljivu kožu. S druge strane, so će veoma efikasno ukloniti ostatke mrtvih ćelija sa kože.
Pogledajte i Napravite sami: Recept za domaći piling koji uklanja mitisere i bubuljice
Malo ulja
Sledeći sastojak koji je potreban za dobar piling je ulje. Za pripremu pilinga se obično koristi maslinovo ili bademovo ulje, ulje avokada, kokosovo ulje ili ulje šafrana. Suncokretovo ulje se koristi za iritiranu i osetljivu kožu. Maslinovo ulje je savršeno za suvu kožu i neće zatvoriti pore, dok bademovo ulje smanjuje negativan uticaj UV zraka. Ulje avokada je savršeno za hidrataciju. I na kraju, ali ne najmanje važno, kokosovo ulje je puno antioksidanata koji sprečavaju starenje i pogodno je za sve tipove kože.
Tajni sastojak
Kada izaberete ulje i „čistač“ za piling, potrebno je da uključite neku od ovih 5 namirnica koje toplo preporučujemo. Svaka od njih blagotvorno deluje i čini da koža izgleda zdravo i mlado. Ako vašem pilingu dodate voće ili povrće smanjićete rok trajanja pilinga i potrebno je da ostane u frižideru.
Kivi - ujednačava ten i hrani kožu.
Jagode - najbolje za noćni piling, bogate vitaminom C.
Ananas - preporučuje se za kožu koja je sklona aknama
Paradajz - sadrži likopen koji štiti kožu od UV zraka.
Krastavac - smanjuje zadržavanje vode i nadutost i odličan je za kožu koja izgleda opušteno.
Pogledajte i Napravite šećerno-slani piling i rešite se celulita!
Kako da pripremite piling?
Sastojci:
- šećer ili so
- ulje
- voće ili povrće
Priprema:
Uzmite veću posudu i sipajte so ili šećer, tako da popunite oko 3/4 posude. Zatim dodajte ulje koje bi trebalo da bude duplo manje od šećera i soli. Drugim rečima, dve kašičice šećera, kašičica ulja.
Sve ovo dobro promešajte, pa dodajte voće ili povrće koje ste prethodno iseckali i koristeći blender ili ručni mikser napravite pastu. Piling koristite nekoliko puta nedeljno, tako što ćete lagano masirati kožu lica nekoliko minuta, a zatim isprati mlakom vodom.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: Ženski magazin
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom