Jela će sigurno biti ukusnija, ako izaberete sveže namirnica. Evo malog vodiča kako pametno kupiti meso, jaja, zaleđeno povrće...
1. Voće i povrće
Kupujte sitnije i ne baš tako savršenog izgleda. Takvo voće i povrće je sigurno manje prskano. Jabuke ne kupujte ako su iste veličine, patlidžan mora da bude čvrst, pečurke bez mrlja. Banane svetložute boje, a ne crne i meke.
PROČITAJTE JOŠ: Saveti za kupovinu: Kako izabrati najbolje meso
2. Meso
Kvalitetno meso ćete prepoznati po svetlocrvenoj boji. Miris mesa ne bi trebalo da bude jak, a kvalitetnije meso je mekanije na dodir.
3. Jaja
Kada protresene sveže jaja, ono lupka. Kada ga razbijete žumance i belance ostaju kompaktni.
4. Konzerve
Nikako ne uzimajte konzerve koje su naduvene, jer znači da je vazduh ušao i postoji velika verovatnoća da je proces kvarenja počeo.
PROČITAJTE JOŠ: Saveti za kupovinu: Kako izabrati najbolji paradajz
5. Zaleđene namirnice
Birajte one koje zaleđene namirnice koje nemaju puno leda, jer ako imaju to je znak da su odmrzavane.
6. Riba
Sveža riba ima svetle i buljave oči i nije sluzava.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus