Jela će sigurno biti ukusnija, ako izaberete sveže namirnica. Evo malog vodiča kako pametno kupiti meso, jaja, zaleđeno povrće...
1. Voće i povrće
Kupujte sitnije i ne baš tako savršenog izgleda. Takvo voće i povrće je sigurno manje prskano. Jabuke ne kupujte ako su iste veličine, patlidžan mora da bude čvrst, pečurke bez mrlja. Banane svetložute boje, a ne crne i meke.
PROČITAJTE JOŠ: Saveti za kupovinu: Kako izabrati najbolje meso
2. Meso
Kvalitetno meso ćete prepoznati po svetlocrvenoj boji. Miris mesa ne bi trebalo da bude jak, a kvalitetnije meso je mekanije na dodir.
3. Jaja
Kada protresene sveže jaja, ono lupka. Kada ga razbijete žumance i belance ostaju kompaktni.
4. Konzerve
Nikako ne uzimajte konzerve koje su naduvene, jer znači da je vazduh ušao i postoji velika verovatnoća da je proces kvarenja počeo.
PROČITAJTE JOŠ: Saveti za kupovinu: Kako izabrati najbolji paradajz
5. Zaleđene namirnice
Birajte one koje zaleđene namirnice koje nemaju puno leda, jer ako imaju to je znak da su odmrzavane.
6. Riba
Sveža riba ima svetle i buljave oči i nije sluzava.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom