Jela će sigurno biti ukusnija, ako izaberete sveže namirnica. Evo malog vodiča kako pametno kupiti meso, jaja, zaleđeno povrće...

1. Voće i povrće

Kupujte sitnije i ne baš tako savršenog izgleda. Takvo voće i povrće je sigurno manje prskano. Jabuke ne kupujte ako su iste veličine, patlidžan mora da bude čvrst, pečurke bez mrlja. Banane svetložute boje, a ne crne i meke. 

PROČITAJTE JOŠ: Saveti za kupovinu: Kako izabrati najbolje meso

2. Meso

Kvalitetno meso ćete prepoznati po svetlocrvenoj boji. Miris mesa ne bi trebalo da bude jak, a kvalitetnije meso je mekanije na dodir. 

3. Jaja

Kada protresene sveže jaja, ono lupka. Kada ga razbijete žumance i belance ostaju kompaktni.

4. Konzerve

Nikako ne uzimajte konzerve koje su naduvene, jer znači da je vazduh ušao i postoji velika verovatnoća da je proces kvarenja počeo.

PROČITAJTE JOŠ: Saveti za kupovinu: Kako izabrati najbolji paradajz

5. Zaleđene namirnice

Birajte one koje zaleđene namirnice koje nemaju puno leda, jer ako imaju to je znak da su odmrzavane.

6. Riba

Sveža riba ima svetle i buljave oči i nije sluzava.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/