Nemačka naučnica Johana Budwig uvidela je da pojedine namirnice mogu preventivno delovati na pojavu kardiovaskularnih bolesti, dijabetesa tipa 2, nekih vrsta raka i mnogih drugih bolesti. Upravo zato osmislila je recept za mešavinu koju je preporučljivo konzumirati ujutro neposredno nakon buđenja.
Budwigova mešavina temelji se na lanenim semenkama, ulju od lanenih semenki i svežem kravljem siru.
Recept
Sastojci:
- 4 kašike svežeg zrnastog sira
- 2 kašike organskog lanenog ulja
- 1 kašika lanenih semenki
- voće i orašasti plodovi po želji
Pogledajte i Brze lepinje punjene sirom (VIDEO)
Priprema:
Kako biste dobili optimalne rezultate potrebno je dodavati sastojke po tačno određenom rasporedu. U posudu stavite sveži sir, prelijte ga s lanenim uljem i dobro pomešajte štapnim mikserom sve dok ne dobijte kremastu teksturu, a celokupno ulje nije sljubljeno sa sirom. Smesu prelijte preko lanenih semenki koje ste prethodno samleli u aparatu za mlevenje kafe. Ručno promešajte sastojke, pa preko svega dodajte komadiće voća poput banana, šljiva, šumskih bobica i nekolicine orašastih plodova poput oraha i badema.
Budwigovu mešavinu pojedite najkasnije 20 minuta od kada ste je pripremili.
Pogledajte i Hit recept za kojim su svi poludeli: Ukusni i brzi mafini bez brašna (VIDEO)
Važno je znati:
1. Laneno ulje je kvarljivo, pa ga treba čuvati u frižideru pre upotrebe. Takođe, nemojte kupovati laneno ulje koje nije stajalo u prodavnici na hladnom mestu.
2. Najbolje rezultate postići ćete ako lanene semenke meljete neposredno pre upotrebe s obzirom da petnaestak minuta nakon mlevenja one gube većinu svojih korisnih svojstava.
3. Ne jedite Budwigovu mešavinu s drugim izvorima belančevina i masti, već kao zaseban obrok.
4. Ne pripremajte veće količine ove mešavine i nemojte je ostavljati za kasniju konzumaciju. Uvek napravite svežu mešavinu pre konzumacije.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: zadovoljna
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus