Spanać
Ovo zeleno lisnato povrće puno je kalcijuma, gvožđa i magnezijuma. Kako bi u potpunosti dobili sve njegove nutrijente, kuvajte ga. Količina kalcijuma u spanaću će se utrostručiti.
Kelj
Kuvani kelj nije samo ukusniji, već i zdraviji. Pun je vlakana, a na višim temperaturama njegove mogućnosti snižavanja nivoa holesterola postaju neverovatne.
Pogledajte i Po receptu Džejmi Olivera: Brzo, ukusno i hrskavo testo za picu
Pečurke/Gljive
Pečurke imaju poprilično grubu teksturu zbog kojih ih naš organizam teže probavlja. Uz to što su lakše probavljive, kuvane pečurke i gljive sigurnije su za konzumaciju - jer tako ubijamo sve toksine koji su možda prisutni.
Šargarepa
Baš poput gljiva, ni sirova šargarepa nije laka za probavu. Kuvajući je, osiguravate lakšu probavu i maksimalne prednosti od velike količine beta-karotena, antioksidansa koji se u organizmu pretvara u vitamin A, koji pak unaprjeđuje zdravlje očiju.
Pogledajte i Doručak iz rerne: Ovakve uštipke još niste probali
Paradajz
Ovo je malo iznenađujuće. navikli smo na sirov paradajz u salati i li sendviču, ali izgleda da se količina likopena (koji je poznat kao borac protiv kancerogenih ćelija!) povećava oko 30% nakon zagrevanja na višim temperaturama. To znači da je testenina sa sosom od paradajza pun pogodak.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: wall.hr
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus