Spanać

Ovo zeleno lisnato povrće puno je kalcijuma, gvožđa i magnezijuma. Kako bi u potpunosti dobili sve njegove nutrijente, kuvajte ga. Količina kalcijuma u spanaću će se utrostručiti.

Kelj

Kuvani kelj nije samo ukusniji, već i zdraviji. Pun je vlakana, a na višim temperaturama njegove mogućnosti snižavanja nivoa holesterola postaju neverovatne.

Pogledajte i Po receptu Džejmi Olivera: Brzo, ukusno i hrskavo testo za picu

Pečurke/Gljive

Pečurke imaju poprilično grubu teksturu zbog kojih ih naš organizam teže probavlja. Uz to što su lakše probavljive, kuvane pečurke i gljive sigurnije su za konzumaciju - jer tako ubijamo sve toksine koji su možda prisutni.

Šargarepa

Baš poput gljiva, ni sirova šargarepa nije laka za probavu. Kuvajući je, osiguravate lakšu probavu i maksimalne prednosti od velike količine beta-karotena, antioksidansa koji se u organizmu pretvara u vitamin A, koji pak unaprjeđuje zdravlje očiju.

Pogledajte i Doručak iz rerne: Ovakve uštipke još niste probali 

Paradajz

Ovo je malo iznenađujuće. navikli smo na sirov paradajz u salati i li sendviču, ali izgleda da se količina likopena (koji je poznat kao borac protiv kancerogenih ćelija!) povećava oko 30% nakon zagrevanja na višim temperaturama. To znači da je testenina sa sosom od paradajza pun pogodak.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: wall.hr