Tinktura stara 5.000 godina potiče sa tibeta i veruje se da ju je pronašao monah sa Tibeta. Naime, radi se o jednostavnoj namirnici - beli luk. 

Ipak, ne pomišljajte da ćemo vam sada opisivati sva lekovita svojstva ove supermoćne namirnice. Naprotiv, ovde se radi o spravljenoj tinkturi leka koja potpuno neutrališe neprijatni miris belog luka, a pojačava njegovo dejstvo protiv raznih oboljenja.

Potrebno je oko 300g belog luka i 150ml alkohola od 95%, ali bez metanola i benzalkonijum-hlorida.

Pročitajte zašto treba jesti beli luk.

Izblendirajte beli luk i dodajte alkohol. Mešavinu čuvajte u staklenoj boci u frižideru. Neka odstoji deset dana, a zatim procedite i bocu ostavite u frižideru još 2 dana.

Smesu pijte samo 12 dana, tako što ćete par kapi uliti u čašu vode koju ćete piti pre obroka (3 puta dnevno).

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/