Tinktura stara 5.000 godina potiče sa tibeta i veruje se da ju je pronašao monah sa Tibeta. Naime, radi se o jednostavnoj namirnici - beli luk.
Ipak, ne pomišljajte da ćemo vam sada opisivati sva lekovita svojstva ove supermoćne namirnice. Naprotiv, ovde se radi o spravljenoj tinkturi leka koja potpuno neutrališe neprijatni miris belog luka, a pojačava njegovo dejstvo protiv raznih oboljenja.
Potrebno je oko 300g belog luka i 150ml alkohola od 95%, ali bez metanola i benzalkonijum-hlorida.
Pročitajte zašto treba jesti beli luk.
Izblendirajte beli luk i dodajte alkohol. Mešavinu čuvajte u staklenoj boci u frižideru. Neka odstoji deset dana, a zatim procedite i bocu ostavite u frižideru još 2 dana.
Smesu pijte samo 12 dana, tako što ćete par kapi uliti u čašu vode koju ćete piti pre obroka (3 puta dnevno).
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom