Kuhinju je važnije čistiti i od kupatila
U kuhinji se nakupi i više bakterija nego u kupatilu, a mesto na kojem se krije najviše bakterija je sunđer za sudove. Na njemu se vrlo verovatno nalazi više fekalnih bakterija nego na WC školjki zbog čega treba da ga zamenite barem jednom mesečno.
Pogledajte i Evo kada je vreme da bacite kuhinjski sunđer
"Daske za sečenje takođe treba pažljivo čistiti, a istraživanja su pokazala da daske za sečenje često zanemarujemo. Takođe, imajte jednu dasku za sečenje povrća i jednu za sečenje mesa. I ručka od frižidera može biti vrlo prljava ", ističe mikrobiolog dr. Čarls Gerba.
Posebnu pažnju posvetite dnu zamrzivača
"Na dno zamrzivača sve curi i pada i sve što držite na dnu prvo će se kontaminirati. Na dnu zamrzivača će se i najprije stvoriti buđ", upozorava Gerba.
Podove perite ređe
Osim ako nemate malu decu koja pužu po podu, podovi vam ne moraju biti prioritet pri čišćenju. Štaviše, Gerba otkriva da se u njegovom domu podovi peru najređe pa slobodno sledite njegov primer.
Pogledajte i Očistite kuću bez skupih hemikalija
Pletnene torbe za kupovinu koje ponovo koristite redovno perite
U torbama za kupovinu koje ponovo koristite nalazi se više bakterija nego u kanti za đubre, dok vaš automobil u kojem vozite te kontaminirane torbe deluje kao inkubator, upozorava Gerba. Stoga ih je potrebno redovno prati.
Peškire perite jednom nedeljno– ili koristite papirne ubruse
Peškirom kojim brišete lice nemojte brisati i ruke, dakle, koristite jedan peškir za lice i jedan za ruke. Peškire perite jednom nedeljno ili češće ako imate malu decu. Kad god ste u prilici koristite papirne ubruse.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: zadovoljna
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus