Pasulj je najpoznatiji i najrasprostranjeniji član porodice mahunarki na svetu. Iako su kod nas najomiljenije bele sorte pasulja, crni pasulj je još korisniji. U njegovoj obojenoj ljusci postoji najmanje osam različitih flavonoida, uključujući antocijanin koji toj semenki daje moćnu antioksidansnu ulogu.
Pasulj je odlična namirnica za poboljšanje zdravlja srca. Koncentrisani je izvor prehrambenih vlakana, koji pomažu u smanjenju holesterola, i dobar izvor magnezijuma koji je važan za rad mišića i nervnog sistema.
Pogledajte 6 recepata koje smo izdvojili za vas i uživajte u blagodetima pasulja.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - StvarUkusa
Čak i najjednostatvnije jelo, poput pasulja može biti kulinarsko remek-delo.
Tradicionalno jelo, pravi gurmanski specijalitet u danima posta.
Pravo jelo za ljubitelje gurmanskih specijaliteta.
Ova salata se servira hladna, a možete je poslužiti i sa svežim ili barenim povrćem - kupusom, cveklom ili krastavcem.
Tradicionalno jelo koje vole sve generacije.
Čorbi od belog i šarenog pasulja poseban ukus daje sočno pileće meso.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus