Ovako spremljen kupus je izuzetno ukusan, pripremljen je sa dimljenim rebarcima od ovčetine. Uživajte u ukusnom jelu.
Sastojci:
- 2 kg kupusa
- 400 - 500 g suvih rebaraca
- 500 ml kuvanog paradajza
- 2 srednje glavice crnog luka
- 1 šargarepa
- 4 čena belog luka
- 1 veći krompir
- pola veze peršunovog lišća
- začin, so, biber (po ukusu)
- 2 kašike mlevene crvene paprike
- 2 kašike sirćeta (alkoholno ili jabukovo)
- 4-5 kašika ulja
- oko 2 litre vode
Može i svež paradajz ako imate.
Pogledajte i 5 recepata za jela sa kiselim kupusom
Priprema:
Prokuvajte u vodi i sirćetu suva rebra. Kuvajte ih oko 15 minuta, procedite i isperite toplom vodom.
Kupus iseckajte na sitne kockice, takođe i šargarepu i krompir.
Sitno iseckan crni i beli luk izdinstajte na ulju, dodajte malo vode pa nastavite krčkati 2 minuta. Dodajte polovinu iseckanog kupusa i povrća, potom poređajte suvo meso pa prekrijte ostatkom kupusa. Stavite između i grančice peršunovog lišća, dodajte začine, sitnu papriku, kuvani paradajz i oko 500 ml. vode. Ostavite desetak minuta da krčka, pa kad je kupus malo splasnuo dodajte i vodu da prekrije kupus. Kuvajte sve oko 40 minuta, bez mešanja i obilaženja, bitno je da podesite ringlu na neku srednju temperaturu. Na kraju jelo probajte ako treba posolite i poslužite uz domaći hleb ili proju.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: šerpica.net
Štanglice od čokolade i kikirikija
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima