Kiseli kupus je osnova omiljenih jela, poput sarme i podvarka i koristi se kao dodatak glavnom jelu. Zbog svog lekovitog sastava, kiseli kupus zaslužuje počasno mesto na našoj trpezi.
Kiseli kupus predstavlja pravo bogatstvo kalijuma, gvožđa, magnezijuma, sumpora i bakra, manjih količina natrijuma, i povoljan odnos kalcijuma i fosfora, osigurava maksimalno iskorišćavanje kalcijuma u organizmu i čini ovu namirnicu vrlo korisnom po naše zdravlje.
Kupus je jedna od retkih, ako ne i jedina, prirodna namirnica gde je čovek uspeo da poboljša odnosno da joj poveća nutritivna svojstva kroz proces kiseljenja.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Ovo je pravi zimski gurmanluk.
Nema osobe koja ne obožava ovo tradicionalno jelo.
U vreme posta ili kada želite lagano, a ukusno jelo - posna sarma je uvek pravi izbor.
Pikantnija verzija voljene musake ukusom podseća na sarmu.
Kupus daje mesu posebnu pikantnu aromu.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus