Paprike
Kupovina: Birajte one sa sjajnom kožom bez ogrebotina.
Čuvanje: Sveže paprike možete da čuvate u frižideru nezamotane u fioci za povrće. Zelene će izdržati oko nedelju dana u frižideru, a žute, narandžaste i crvene paprike najviše pet dana.
Patlidžan
Kupovina: Mora da ima tvrdu, sjajnu koru bez ogrebotina. Kraći patlidžani, od 7,5 do 15 cm, manje su gorki. Prezreli su meki na dodir.
Čuvanje: Pripremite ga odmah ili sutra, prekosutra već postaje gorak.
Mladi krompir
Kupovina: Izbegavajte krompir sa zelenim tačkama jer su one znak otrova.
Čuvanje: Na tamnom i hladnom mestu od 0 do 10°C.
Pogledajte i 5 recepata za jela sa mladim krompirićima
Tikvice
Kupovina: Najbolje su mlade tikvice koje nisu veće od 15 cm. Velike su tvrde i vodene.
Čuvanje: Neoprane tikvice mogu da stoje u frižideru sedam dana u rupičastoj kesi.
Pogledajte i 7 recepata za jela s tikvicama
Krastavci
Kupovina: Najbolji su tvrdi, teški i tamnozeleni. Manji krastavci su i manje gorki.
Čuvanje: Umotani u plastičnu foliju izdržaće do nedelju dana u hladnijem delu frižidera.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Izvor: Blic žena
Jednostavan čizkejk sa bundevom
Kako da kod kuće napravite medovaču
Recept za rižoto sa graškom
Domaće lazanje po italijanskom receptu
Šnicle od svinjskog vrata marinirane u pivu