Verovatno vam se nekoliko puta desilo da želite da uživate u toplim obrocima od prethodnog dana, ali niste bili sigurni koji je najbolji način za podgrevanje hrane.
Ponovno zagrevanje hrane je odličan način da uživate u omiljenim jelima koja niste pojeli ili da izbegnete kuvanje novih specijaliteta, piše Hafington post.
Iako se možda čini kao jedostavan i brz posao, podgrevanje hrane nije tako prosto. Neku hranu je najbolje zagrevati u mirkotalasnoj rerni, dok druga zahteva zagrevanje na ringli uz dodatak ulja.
Evo na koji način je najbolje podgrevati hranu.
1. Jaja
Stručnjaci ne savetuju podgrevanje jaja, pa ih slobodno možete jesti i kad se ohlade.
2. Pica
Picu nikako nemojte podgrevati u mikrotalasnoj rerni. Najbolje rešenje je da je stavite u tiganj, poklopite i zagrevate 3-4 minuta.
3. Supe i čorbe
Supe i čorbe su skuvane na šporetu i tu ih treba i podgrevati. Pre podgrevanja im dodajte malo vode.
4. Mafini
Podgrejte ukusne kolačiće u rerni na 180 stepeni. Najpre ih zagrevajte poklopljene oko 15 minuta, a zatim skinite pokopac i zagrevajte još 3 minuta.
5. Odrezak
Iako kulinarski stručnjaci tvrde da sočan odrezak nije baš ukusan nakon noći provedene u firžideru, ipak ga možete podgrejati. Isecite ga na parčiće i ugrejte ga u tiganju na malo ulja.
6. Pečeno povrće
I ovde važi moto - podgrejte ga kako ste ga i spremili. Ako je pečeno u rerni, povrće zagrejte ponovo u rerni.
7. Testenina
U mikrotalasnoj rerni podgreajana testenina može promeniti ukus, a zagrevanje u rerni može da je isuši. Ako baš želite da uživate u ukusu tople testenine, podgrejte je na malo ulja u tiganu.
8. Zapečena jela
Musaku možete podgrejati u mikrotalasnoj rerni bez problema.
9. Kafa
Ništa bolje od sveže ukusne kafe. Ali ako baš morate da je podgrejete, zagrejte je u mikrotalasnoj rerni nekoliko sekundi. Imajte na umu da neće imati isti ukus.
Original šampita koju će deca obožavati
Jednostavan čizkejk sa bundevom
Kako da kod kuće napravite medovaču
Recept za rižoto sa graškom
Domaće lazanje po italijanskom receptu