Verovatno vam se nekoliko puta desilo da želite da uživate u toplim obrocima od prethodnog dana, ali niste bili sigurni koji je najbolji način za podgrevanje hrane.
Ponovno zagrevanje hrane je odličan način da uživate u omiljenim jelima koja niste pojeli ili da izbegnete kuvanje novih specijaliteta, piše Hafington post.
Iako se možda čini kao jedostavan i brz posao, podgrevanje hrane nije tako prosto. Neku hranu je najbolje zagrevati u mirkotalasnoj rerni, dok druga zahteva zagrevanje na ringli uz dodatak ulja.
Evo na koji način je najbolje podgrevati hranu.
1. Jaja
Stručnjaci ne savetuju podgrevanje jaja, pa ih slobodno možete jesti i kad se ohlade.
2. Pica
Picu nikako nemojte podgrevati u mikrotalasnoj rerni. Najbolje rešenje je da je stavite u tiganj, poklopite i zagrevate 3-4 minuta.
3. Supe i čorbe
Supe i čorbe su skuvane na šporetu i tu ih treba i podgrevati. Pre podgrevanja im dodajte malo vode.
4. Mafini
Podgrejte ukusne kolačiće u rerni na 180 stepeni. Najpre ih zagrevajte poklopljene oko 15 minuta, a zatim skinite pokopac i zagrevajte još 3 minuta.
5. Odrezak
Iako kulinarski stručnjaci tvrde da sočan odrezak nije baš ukusan nakon noći provedene u firžideru, ipak ga možete podgrejati. Isecite ga na parčiće i ugrejte ga u tiganju na malo ulja.
6. Pečeno povrće
I ovde važi moto - podgrejte ga kako ste ga i spremili. Ako je pečeno u rerni, povrće zagrejte ponovo u rerni.
7. Testenina
U mikrotalasnoj rerni podgreajana testenina može promeniti ukus, a zagrevanje u rerni može da je isuši. Ako baš želite da uživate u ukusu tople testenine, podgrejte je na malo ulja u tiganu.
8. Zapečena jela
Musaku možete podgrejati u mikrotalasnoj rerni bez problema.
9. Kafa
Ništa bolje od sveže ukusne kafe. Ali ako baš morate da je podgrejete, zagrejte je u mikrotalasnoj rerni nekoliko sekundi. Imajte na umu da neće imati isti ukus.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus