Loš način ishrane može veoma nepovoljno da utiče na sposobnost organizma da se reši toksina. Postoji mnogo korisnih namirnica koje pomažu detoksikaciju, a mi vam predstavljamo pet vrsta povrća najefikasnijih u borbi protiv štetnih materija koje se talože u telu.
1. Artičoke. Ovo povrće sadrži dosta silmarina, antioksidanta koji pomaže jetri da obradi štetne materije. Artičoke možete jesti obarene i umočene u mešavinu maslinovog ulja, morske soli, bibera, majčine dušice i narendane limunove kore.
2. Cvekla. Pored brojnih lekovitih sastojaka, ovo povrće sadrži mnogo gvožđa i cinka. Ukusna cvekla pomaže organizmu da izbaci toksine, a možete je jesti pripremljenu na žaru i dodatu salati ili od svežeg povrća napraviti ukusan prilog uz glavno jelo.
Pogledajte i Cvekla, kraljica povrća
3. Brokoli. Zeleni cvetići čine čuda za vaš organizam, a naročito je delotvorno kada je upitanju detoksikacija. Izaberite omiljeni način prirpeme i uživajte u ukusnom i veoma zdravom obroku.
4. Prokelj. Probirljivim osobama možda nije na vrhu liste omiljene hrane, ali je prokelj izuzetno zdrav. Ove kupuščiće možete marinirati, a zatim pripremiti na roštilju i poslužiti kao ukusan prilog.
5. Rukola. Ovo povrće je idealano za detoksikaciju. Efikasno izbacuje toksine iz organizma, a može se jesti i sveže. Dodajte rukolu salati ili dekorišite omiljene specijalitete, a možete je staviti i na picu.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - StvarUkusa
Izvor: glamour.com
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus