Pasta sa sirom spada u onu vrstu hrane za utehu uz koju se sa porcijom fenomenalnog ukusa servira i osećaj krivice zbog ne baš zdravih masti. Evo nekoliko saveta kojim ćete omiljen obrok sa sirom pretovoriti u pastu punu zdravlja.
Koristite testenine od celog zrna. Jedna od najjednostavniji, a i ipak delotvornih promena je izbor zdravije testenine. Ako pastu pripremite sa testeninom od celog zrna dobićete obrok bogatiji vlaknima i drugim zdravim sastojcima, nego što je slučaj sa testeninom napravljenom od običnog brašna. Takođe, vaš organizam ćete snabdeti složenijim ugljenim hifratima, pa će vaše telo trošiti više energije da ga razloži.
Upotrebite nemasno mleko i sir. Klasične testenine sa sirom zahtevaju punomasno mleko i sir. Umesto toga, koristite sastojke sa manjim procentom masnoća.
Dodajte zeleniš. Kako biste povećali nutritivnu vrednost obroka, dodajte testeninama sa sirom spanać, kelj ili blitvu. Zelenim povrćem ćete pasti dodati vitamine, bogat ukus, a na taj način možete i deci ubaciti ne baš omiljene namirnice u voljeni obrok.
Dodajte povrće. Dodatkom i ostalog povrća ćete testeninu obogatiti korisnim sastojcima. Određene namirnice, poput bundeve, batata ili krompira učiniće vašu testeninnu pravom nutritivnom bombom fenomenalnog ukusa. Povrće možete dodati iseckanu ili u obliku pirea. Karfiol i brokoli se takođe lepo uklapaju uz omiljene makarone sa sirom.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus