Svaka domaćica brine kako da dekoriše i pripremi trpezu uoči Nove godine. Od servisiranja stola, do deserta nekada ume biti vrlo iscrpljujuć put.
Međutim, postoje trikovi kojima se služe iskusne domaćice, a koji će vam olakšati pripremu gozbe za vaše najmilije.
1. Računajte na broj članova vašeg domaćinstva.
Ne spremajte obilne obroke, takozvane one "za neka se nađe". Ovo je česta greška, jer hrane uvek ostane na pretek, a ne bi voleli da je bacate. Pripremite količinu kao za uobičajeni nedeljni ručak.
2. Ukoliko imate nedoumicu oko dekoracije stola ili vam jednostavno ponestaje mašte, mi smo za vas pripremili ideje koje možete primeniti.
Pogledajte kako može perfektno da izgleda trpeza bez puno muke OVDE.
3. Imajte u vidu da se predjelo, supa, glavno jelo i desert trebaju naći na trpezi, a čitav spektar zanimljivih recepata možete pogledati OVDE.
4. Ukoliko imate mlađe članove porodice, mališane, znate šta vam je činiti - stavite akcenat na desert. Ukrasite ga i dekorišite kako bi ispunili srca vaših najmlađih.
Pogledajte OVDE kako da napravite krem za ukrašavanje kolača, a OVDE ideje za dekoraciju torti.
5. Ono što je najvažnije, budite raspoloženi i pripremajte s ljubavlju, to je recept za uspeh. Proslavite u veselju Novu godinu sa vašim najbližima.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na InstagramuIzvor: stvarukusa.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus