Jaje na oko idealan je doručak, ali lako može biti i ukusan ručak uz prilog ili ostatke poput pirinča. U nekoliko koraka možete pripremiti ukusno jaje na oko, a ako vam do sada nije ispadalo onako kako ste želeli, probajte da ga pripremite prema receptu s goodhousekeeping.com.
Pogledajte iKako da skuvate kajganu u ljusci (VIDEO)
Da biste ispržili idealno jaje na oko, prvo zagrejte kašičicu ulja u tiganju. Ono se treba zagrejati, ali nikako ne dozvolite da počne da dimi. Pre toga stavite jaje u činiju i neka bude spremno za sipanje u tiganj.
Ako pržite više jaja, neka svako bude u svojoj posudi. Nakon što se ulje zagreje nežno izlijte jaje i pustite neka se peče minut, a zatim pokrijte tiganj poklopcem i pecite dok belance ne bude čvrsto onoliko koliko vam odgovara.
Vaš savršen obrok je gotov!
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Izvor: tportal.hr
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus