Jaje na oko idealan je doručak, ali lako može biti i ukusan ručak uz prilog ili ostatke poput pirinča. U nekoliko koraka možete pripremiti ukusno jaje na oko, a ako vam do sada nije ispadalo onako kako ste želeli, probajte da ga pripremite prema receptu s goodhousekeeping.com.
Pogledajte iKako da skuvate kajganu u ljusci (VIDEO)
Da biste ispržili idealno jaje na oko, prvo zagrejte kašičicu ulja u tiganju. Ono se treba zagrejati, ali nikako ne dozvolite da počne da dimi. Pre toga stavite jaje u činiju i neka bude spremno za sipanje u tiganj.
Ako pržite više jaja, neka svako bude u svojoj posudi. Nakon što se ulje zagreje nežno izlijte jaje i pustite neka se peče minut, a zatim pokrijte tiganj poklopcem i pecite dok belance ne bude čvrsto onoliko koliko vam odgovara.
Vaš savršen obrok je gotov!
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Izvor: tportal.hr
Kako da kod kuće napravite medovaču
Recept za rižoto sa graškom
Domaće lazanje po italijanskom receptu
Šnicle od svinjskog vrata marinirane u pivu
Posni čokoladni kolač sa marmeladom