Čak i jednostavno jelo poput makarona sa sirom može se dovesti do savršenstva i ući u sam vrh vaših najuspešnijih jela.
Pročitajte ova tri saveta i za vaše makarone će se tražiti porcija više!
Pročitajte i Pečene makarone s jogurtom
1. Izaberite odgovarajuću vrstu paste
Oblik testenine je jako bitan za ovaj prost obrok. Odaberite šuplju testeninu, kupastog oblika. Predlog: kupite školjkice ili orišete.
2. Kraće kuvajte testeninu
Kada voda proključa, dodajte šaku soli. Ubacite testeninu i sklonite je sa vatre 2-3 minuta pre nego što je naznačeno na ambalaži. Da bi pasta ostala "al dente", moramo voditi računa o njenom kuvanju. Kada dodamo sos, ona nastavlja da mekša, pa se njena "al dente" čvrstina gubi.
3. Izaberite kvalitetan, odgovarajući sir
Ukoliko odaberete kvalitetan sir, ukus paste ćete podići na viši nivo. Ne postoji loša kombinacija i sir koji ćete izabrati zavisi od vašeg ukusa. Naš predlog je gauda.
Pročitajte i Makarone sa bolonjeze sosom
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom