Jaja polupati odvojiti belanca od žumanaca i belanca ulipati u čvrst šne. Dodati žumanca ml. orahe, griz iseckane orahe i sve lagano dobro izjednačiti.


Sastojci:

500 gr. tankih kora 700 gr. šećera 5 jaja 1 limun 200 gr ml. oraha 2 kašike griza 50 gr seckanih oraha ulje 1 vanilin šećer

Na radnioj površini raširiti prvu koru, pouljiti, preko nje i drugu koru isto pouljiti, pa treću koru koju takodje pouljime i na dnu po širini nanesemo fil i urolujemo. Sve tako dok ne utrošimo kore i fil.

Kore isečemo nakoso u malu parčad, ja sam žilotom a Vi možete oštrim nožem. Ugrejati ulje pa dodati na svaki prorez po malo ulja da “cvrčne” ( da ne iscuri fil tokom pečenja) i na kaju premazati četkicom sve rolnice. Peći na 180 stepeni C 30 min.

Šećer sipati u šerpu pa dodati jednu do dve šolje vode pa ušpinovati, pa kad se ušpinuje dodati na tanke listiće limun i vanilu pa pečenu baklavu preliti ( vruć sirup i pečena baklava ) i ako treba još malo nožem zaseći rezove da tečnost bolje upije.

Video ovoga recepta pogledajte na linku: