1. Umutiti jaja sa šećerom. Dodati griz, margarin i mleko, pa nastaviti sa mućenjem. Na kraju umešati mlevene pistaće.
2. Nauljiti pleh i staviti prvu koru. Premazati je uljem i preko nje staviti drugu koru. I nju premazati uljem, pa staviti tanki sloj fila. Nastaviti sa slaganjem dok se ne utroši materijal. Na kraju premazati uljem. Oštrim nožem iseći baklavu na kocke ili trouglove (po želji). Peći na 200 stepeni dok ne porumeni.
3. Skuvati sirup od šećera i soka od jednog limuna. Vrućim sirupom preliti baklavu.
Baklava sa pistaćima
Pistaći ovoj baklavi daju poseban ukus...
Još iz kategorije
Ćufte zapečene sa kačkavaljem
Goveđa čorba sa povrćem
Pita sa zeljem za post na vodi
Štanglice od čokolade i kikirikija
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom