1. Umutiti jaja sa šećerom. Dodati griz, margarin i mleko, pa nastaviti sa mućenjem. Na kraju umešati mlevene pistaće.
2. Nauljiti pleh i staviti prvu koru. Premazati je uljem i preko nje staviti drugu koru. I nju premazati uljem, pa staviti tanki sloj fila. Nastaviti sa slaganjem dok se ne utroši materijal. Na kraju premazati uljem. Oštrim nožem iseći baklavu na kocke ili trouglove (po želji). Peći na 200 stepeni dok ne porumeni.
3. Skuvati sirup od šećera i soka od jednog limuna. Vrućim sirupom preliti baklavu.
Još
KategorijeOstalo
Tema portala
NaslovnaNajnovijePraznici i slaveReceptiDesertiPosna jela Kuhinje sveta Trikovi i savetiZanimljivosti
© 2025 MONDO, Inc. Sva prava zadržana.
Kada se kleči u pravoslavnoj crkvi? Jedno pravilo važi za Veliki post, a mnogi ne znaju za glavnu zabranu
Prva stvar koju svi primete u vašoj kuhinji: Dali ste silne pare majstorima, ali konačni efekat je katastrofa
Najtiši ubica među karcinomima mi je uzeo oca: Ćerka upozorava na znak bolesti koji niko ne sme da ignoriše
Koje su tibetanske tajne večne mladosti? Monasi od 3 principa ne odstupaju, a 5 rituala ne preskaču
5 feng šui simbola priziva sreću na Uskrs: Akcija broj 1 je ključna, a ovo je bingo za spavaću i dnevnu sobu
Šta vas koči da uspete? Odaberite spiralu i saznajte da li nedovoljno volite sebe ili pomno slušate druge
Najboji prirodni način farbanja jaja u jarko crvenu boju star 50 godina: Potrebna vam je samo 1 namirnica
Ruskinje najviše vole ovako da farbaju uskršnja jaja: Hladno bojenje daje najlepše šare duginih boja, rezultat svakog oduševi
Najlepša crvena jaja za Vaskrs dobićete uz ova 4 prirodna trika: Zaboravite na hemikalije i veštačke boje
Vaskršnja pogača: Mekana kao pamuk, a može čak i dete da je napravi
Najkremastija torta na svetu bez pečenja i jaja: Pravi se sa svega 20 minuta, a ukusom osvaja i najveće sladokusce
EVO KAKO DA DOBIJETE PRIRODNO CRVENU BOJU JAJA BEZ HEMIJE: Tehnika stara 50 godina! (RECEPT)
Vaskršnja torta gotova za 15 minuta: Kremasta je i ukusna, a nema jeftinije i lakše
Recepti za 7 kremastih salata bez majoneza i pavlake: Savršeno se kombinuju sa mesom, a prave se začaš, idealne za vaskršnju trepzu
Tanja je uzela 10 žutih, domaćih jaja i obojila ih sa čajem: Evo kako da dobijete vaskršnje jaje zvano "Zvezdano nebo"
Ručak na vodi: Makarone sa filom koji podseća na bolonjeze - niko neće provaliti razliku
Još iz kategorije
10 pantalona koje menjaju farmerke ovog proleća: Šik i moderni krojevi iz kojih nećemo izlaziti u 2025.
Kad isprobate ovaj korektor, zaboravićete na puder: Ne naglašava bore i nesavršenosti, a prekriva podočnjake
Stajliš prolećne haljine do 3.000 dinara koje izgledaju sjajno: Sjajan način da osvežite ormar bez puno novac
Kako ovog proleća nosimo farmerke? Donosimo 7 trendova koji osvežavaju denim i daju mu moderan twist
Druga polovina aprila donosi preokret za ova 2 horoskopska znaka: Ko će osetiti snažan povratak ravnoteže?
Duran Lantink je novi kreativni direktor brenda Jean Paul Gaultier: „Sada je vreme za promene“, otkrio je za ELLE
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.