1. Umutite belanca u čvrst sneg, postupno dodavajući 4 kašike šećera.


Sastojci:

Za biskvit:

– 12 belanaca

– 12 kašika šećera

– 3 kašike brašna

– 18 kašika krupno mlevenih lešnika

Za krem I:

– 1,2 l mleka

– 12 žumanaca

– 10 kašika šećera

– 5 kašika brašna

– 5 kašika gustina

– 2 vanilin šećera

– 250 g maslaca

Za krem II:

– 400 ml slatke pavlake

Za krem III:

– 500 g višanja

– 100 g šećera

– 1 puding od vanile

– 3 dl soka od višanja

Za dekoraciju:

– 100 g čokolade

– 3 kašike ulja

– 50 g lešnika

2. Dodajte 1 kašiku brašna i 6 kašika lešnika i sve dobro promešajte.

3. Ulijte u okrugli kalup (24 cm) obložen papirom za pečenje i pecite na 180 °C 20 minuta. Na isti način ispecite još 2 kore.

Krema I:

1. Penasto umutite žumanca, postepeno dodajući šećer i vanilin šećer.

2. Zatim dodajte brašno i gustin i umutite u 2 dl hladnog mleka.

3. Ostatak mleka zagrejte, pa kada provri, dodajte umućenu smesu i mešajte dok se ne zgusne.

4. Ohlađenu kremu pomešajte s umućenim maslacom.

Krema II:

1. Slatku pavlaku umutite u čvrst šlag.

Krema III:

1. Puding izmutite u malo soka, a ostatak ostavite da provri sa šećerom.

2. Dodajte puding i višnje u sok i mešajte dok se ne zgusne.

Završni postupak:

1. Tortu filujte sledećim redoslijedom: kora, 1/2 kreme I, 1/2 kreme II, 1/2 kreme III, pa postupak ponovite još jednom. Završite poslednjom korom.

2. Tortu ostavite u frižider da se ohladi i stegne, a zatim prelijte čokoladom otopljenom s uljem i posipajte mlevenim lešnicima.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: zdravljeljepotahrana.com