1. Razmutiti kvasac, šećer i surutku. Izmešati brašno, proso i so u drugoj činiji, pa dodati mešavinu sa kvascom. Izmesiti testo ručno ili pomoću specijalnih nastavaka za mešenje testa na mikseru. Ako je testo mnogo tvrdo, dodati malo vode. Ostaviti na toplom mestu pokriveno, oko 45 minuta, da naraste.
2. Testo promesiti na pobrašnjenoj radnoj površini i oblikovati veknu. Staviti u četvrtasti duboki pleh (zapremine 1,5 l ), pokriti i ostaviti još 15 minuta da naraste. Zagejati rernu na 200 stepeni i peéi hleb 35 – 45 minuta. Kad se hleb prohladi, izvaditi ga iz pleha.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus