U toplo mleko izmrvite kvasa, pa dodajte šećer razmutite. Umutite žicom malo jaja pa dodajte u mleko. Sipajte pola brašna pa stavite so. Sve dobro izmešajte pa polako dodati ostatak brašna. Umesiti ne mnogo tvrdo testo (mekše nego za hleb). Pustiti da naraste na toplom pa premesiti.


Sastojci:

700 g brašna 300 ml. toplog mleka kocka kvasca svežeg 3jaja 1 zumance malo susama kašičica šećera malo soli Fil: 200 gr mrvljenog sira 1 belance

To uraditi i drugi put. Umutiti belance i dodati sir.Testo razviti u pravougaonik pa ga seći u trouglove filovati sa sirom i i uvijati kiflice. Odozgo premazati žumancetom i posuti susamom.

Pustiti 20 min da naraste u plehu pa peći na 200 stepeni. C 30 min. Služiti tople uz jogurt.

Prijatno dragi moji!

kodbakeugostima.blogspot.com