U toplo mleko izmrvite kvasa, pa dodajte šećer razmutite. Umutite žicom malo jaja pa dodajte u mleko. Sipajte pola brašna pa stavite so. Sve dobro izmešajte pa polako dodati ostatak brašna. Umesiti ne mnogo tvrdo testo (mekše nego za hleb). Pustiti da naraste na toplom pa premesiti.
To uraditi i drugi put. Umutiti belance i dodati sir.Testo razviti u pravougaonik pa ga seći u trouglove filovati sa sirom i i uvijati kiflice. Odozgo premazati žumancetom i posuti susamom.
Pustiti 20 min da naraste u plehu pa peći na 200 stepeni. C 30 min. Služiti tople uz jogurt.
Prijatno dragi moji!
kodbakeugostima.blogspot.com
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus