Dunje operite, isecite na četvrtine, očistite od semenki i potom ih isecite na kriške. Dok čistite dunje, skuvajte šećera s vodom. Dunje stavite u sirup koji vri, i ostavite da ponovo proključa. Poklopite, skinite s vatre i ostavite da prenoći. Sutradan stavite kompot da ponovo proključa i odmah vadite dunje šupljikastom kašikom, pa ih ređajte u zagrejanu teglu. Sok još malo prokuvajte, dodajte malo salicila, promešajte, pa ključalim sirupom nalijte dunje. Tegle zatvorite, obrišite vlažnom krpom i ostavite da se ohlade.
Kompot od dunja
Napitak sa sočnim plodovima najlepše prija u hladnim danima.
Još iz kategorije
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus