1. Lepe, zrele šljive oprati, dobro osušiti, prepoloviti ih, pa izvaditi koštice.
2. Meso šljiva zajedno sa šećerom staviti u šerpu i zakuvati na umerenoj temperaturi. Kuvati dalje oko 2 sata na niskoj temperaturi, sve dok masa ne potamni i ne postane tečna. Pri tom stalno mešati, da se masa ne bi zalepila za dno šerpe.
3. Mus od šljiva začiniti prstohvatom soli, mlevenim karanfilićem i cimetom.
4. Tegle oprati vrelom vodom, pa nasuti mus od šljiva. Odozgo preliti šljivovicom, pa zatvoriti pergament papirom odgovarajuće veličine. U slučaju da se pojave mehurići vazduha, pažljivo ih istisnuti.
5. Zatim zatvoriti tegle i ostaviti ih na tamnom i hladnom mestu.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus