1. U odgovarajućoj posudi umutiti jaje, so, ulje, pa postepeno dodavati brašno, a potom mleko i mineralnu vodu, stalno mešajući, vodeći računa da se ne stvore grudvice. Na kraju masi dodati sodu bikarbonu. 


Sastojci:

150 g brašna

1 jaje

3 g soli

2 supene kašike ulja

200 ml mleka

300 ml mineralne gazirane vode

2 g sode bikarbone

Za nadev:

250 g belog pilećeg mesa

200 g pečuraka

1 paradajz (150 g)

1 praziluk – beli i zeleni deo

biber

20 g putera

2 kašike brašna

400 ml obranog mleka

2. Palačinke peći u dobro zagrejanom tiganju, prvo jednu stranu 2-3 minuta, a zatim polako okrenuti palačinku i nastaviti pečenje druge strane oko 1 minut. Gotove palačinke redati na veći tanjir.

3. Piletinu iseći na kocke i dinstati na malo ulja, dodadi sitno sečene pečurke i praziluk sečen na kolutove i začiniti. 

4. U drugoj posudi rastopiti puter, dodati brašno, malo promešati i lagano naliti mlekom do željene gustine. Sos kuvati 7-8 minuta.

5. Polovinu sosa sipati u piletinu i time filovati palačinke, koje redamo u podmazan pleh. Složene palačinke preliti preostalim bešamelom i po vrhu poredati kolutove paradajza i sve to peći u rerni 15 minuta na 220 stepeni C.

Izvor: nezavisne.com