1. U odgovarajućoj posudi umutiti jaje, so, ulje, pa postepeno dodavati brašno, a potom mleko i mineralnu vodu, stalno mešajući, vodeći računa da se ne stvore grudvice. Na kraju masi dodati sodu bikarbonu.
2. Palačinke peći u dobro zagrejanom tiganju, prvo jednu stranu 2-3 minuta, a zatim polako okrenuti palačinku i nastaviti pečenje druge strane oko 1 minut. Gotove palačinke redati na veći tanjir.
3. Piletinu iseći na kocke i dinstati na malo ulja, dodadi sitno sečene pečurke i praziluk sečen na kolutove i začiniti.
4. U drugoj posudi rastopiti puter, dodati brašno, malo promešati i lagano naliti mlekom do željene gustine. Sos kuvati 7-8 minuta.
5. Polovinu sosa sipati u piletinu i time filovati palačinke, koje redamo u podmazan pleh. Složene palačinke preliti preostalim bešamelom i po vrhu poredati kolutove paradajza i sve to peći u rerni 15 minuta na 220 stepeni C.
Izvor: nezavisne.com
Najjednostavnija plazma torta od samo 4 sastojka
Šampinjoni punjeni orasima za posno slavsko predjelo
Recept za posnu pitu sa jabukama i orasima
Kako da spremite pastrmku u rerni za Badnje veče
Kolač sa suvim voćem i orašastim plodovima