1. Brašno pomešati ga sa sirom, prstohvatom soli, šećerom, maslinovim uljem, izdrobljenim kvascem i mlakim mlekom, pa zamesiti glatko testo. Pokriveno ostaviti da miruje na toplom mestu 30 minuta.
2. Testo premesiti na dasci posutoj brašnom, pa 12 papirnih korpica (većih) podmazati uljem i posuti brašnom. Od testa praviti loptice, malo ih spljoštiti i stavljati u korpice.
3. Rernu zagrejati na 200 stepeni.
Za fil:
Salamu sitno iseckati.Pomešati je sa seckanom ljutom papričicom, komadićima paradajza i paradajz pireom. Začiniti solju, biberom, origanom, timijanom i odmah raspodeliti po mini-picama. Vlašac očistiti, oprati i sitno iseckati, pa staviti odozgo.
4. Peći 30-35 minuta. Mocarelu ocediti i iseći u kriške. 15 minuta pre kraja pečenja staviti ih na mini-pice. Izvaditi ih, pa ih po želji garnirati. Mogu se služiti tople i hladne.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus