1. U veću šerpu stavite meso, nalijte hladnom vodom da dobro ogrezne, i stavite na vatru da provri. Pustite da vri sve dok ne izbije pena. Kad pena prestane da izbija, stavite lovor, biber, svu zelen, limun, crni i beli luk, so. Kuvanje traje 4-5 sati. 2. Meso treba da se kuva sve dok kosti ne počnu same da se odvajaju. Kad ispari polovina vode, gotovo je. Skinite s vatre i pustite da se malo ohladi, a zatim pažljivo pokupite mast koja pliva po površini čorbe. Zatim procedite čorbu. Meso rasporedite u činije, preko sipajte čorbu. Po želji možete da dodate seckan beli luk.


Sastojci:

1-1,5 kg svinjskih nogu i ušiju
300 g ribića
list lovora
zrna belog bibera
koren peršuna
paškanat
2-3 šargarepe
1-2 koluta limuna
glavica crnog luka
2 čena belog luka, so