1. U činiji za mešenje umutiti penasto puter i šećer. Žumanca dodavati jedno po jedno i mutiti i dalje, sve dok se šećer ne rastopi. Zagrejati rernu na 180 stepeni.
2. Krupno iseći čokoladu i staviti je u manju šerpu, pa u jednu veću sa vodom. Staviti sve na ringlu i tako istopiti čokoladu na pari. Pustiti rastopljenu čokoladu da se prohladi i umešati je u masu od žumanaca. Pomešati brašno i prašak za pecivo, pa i to zajedno dodati. Belance umutiti sa malo soli i šećerom u prahu i pažljivo umešati u smesu za testo.
3. Manji okvir za kolače (o 16 cm) nauljiti (ili natrljati puterom) i posuti brašnom. Otresti višak brašna i sipati testo. Zagrejati rernu na 180 stepeni i peći testo oko 30–35 minuta. Kada se testo prohladi, izvaditi ga iz okvira za kolače.
4. Preseći testo na dve kore i premazati donju sa 3 kašike džema od kajsija. Poklopiti gornjom korom i pritisnuti. Ostatak džema razmutiti s ka šikom vode i rastopiti u šerpici. Premazati tortu pomoću kuvarske četkice. Ostaviti tortu da se suši oko 15 minuta. Rastopiti čokoladu na pari i premazati tortu. Po želji, dok je glazura još vruća, ukrasiti tortu krupno rendanom čokoladom. A kad se glazura stegne po torti se može i pisati istopljenom čokoladom.
Saher torta
Po originalnom bečkom receptu...
Još iz kategorije
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus