1. Kuvajte testeninu u šerpi ključale, posoljene vode a zatim iscedite i isperite u hladnoj vodi. Ponovo ih procedite i prebacite u veću posudu.
2. U međuvremenu dobro zagrejati ringlu. Propržiti šparglu sa maslinovim uljem. Pržiti uz mešanje 4 minuta ili dok ne omekša. Preneti na dasku za sečenje i iseći ih na 5 cm dužine.
3. Dodajte šparglu, celer i piletinu u testeninu, izmešajte dobro i servirajte na tanjir.
4. U blender stavite peršun, sirće, luk i beli luk i meljite dok ne dobijete glatku masu, a zatim tim sosom prelijte pastu. Na sve to pospite rendani parmezan i vaša lagana pasta je spremna.
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom