1. Kuvajte testeninu u šerpi ključale, posoljene vode a zatim iscedite i isperite u hladnoj vodi. Ponovo ih procedite i prebacite u veću posudu.


Sastojci:

500 g testenina
2 vezice špargle
2 štapića celera
200 g iseckane, kuvane piletine
1 šolja seckanog, svežeg peršuna
125 ml maslinovog ulja
2 kašike sirćeta
2 kašike crnog luka
2 čena belog luka
40 g krupno rendanog parmezana

2. U međuvremenu dobro zagrejati ringlu. Propržiti šparglu sa maslinovim uljem. Pržiti uz mešanje 4 minuta ili dok ne omekša. Preneti na dasku za sečenje i iseći ih na 5 cm dužine.

3. Dodajte šparglu, celer i piletinu u testeninu, izmešajte dobro i servirajte na tanjir.

4. U blender stavite peršun, sirće, luk i beli luk i meljite dok ne dobijete glatku masu, a zatim tim sosom prelijte pastu. Na sve to pospite rendani parmezan i vaša lagana pasta je spremna.