1. Sjedinite šećer sa vodom i ostavite da ključa 3-4 min. Zatim umešajte kocke margarina i izlomljenu čokoladu, pa mešajte dok se svi sastojci ne otope.


Sastojci:

200 g šećera

1 dl vode

100 g čokolade

125 g margarina

100 g mlevenih oraha

300 g mlevene plazme

1 zaleđena pomorandža

Glazura:

200 g čokolade

8 kašika ulja

50 g bele čokolade

2 kašike ulja

2. U smesu dodajte sitno rendanu zaleđenu pomorandžu, orahe i mlevenu plazmu po potrebi da bi se dobila čvršća smesa.

3. Ostavite smesu da se potpuno ohladi, a potom oblikujte kuglice i ostavite u frižideru da miruju 2-3 sata.

4. Otopite crnu čokoladu sa 8 kašika ulja, pa umakati dobro stegnute kuglice prethodno nabodene na čačkalice. 

5. Kada se glazura stegne, otopiti belu čokoladu sa 2 kašike ulja i preliti preko kuglica.

Izvor: Znamo.ba