1. Pomešati brašno sa šećerom, dodati so. Na sve staviti mast, cela jaja, žumanca i mleko, pa promešati i rukom donekle umesiti testo u posudi.
2. Prebaciti testo na dasku ili radnu ploču, oprati ruke (da vam se testo više ne lepi za ruke), pa umesiti testo da bude glatko.
3. Pošto je bolje što tanje razviti testo, biće vam lakše ako budete razvijali na stolnjaku posutom brašnom, pa to pripremite.
4. Razvijajte testo, od sredine prema kraju, dok ga potpuno ne rastanjite (2 mm će biti sasvim dovoljno, a možete i tanje). Ako imate mašinicu za testo, slobodno podelite testo na par delova, pa ga istanjite na njoj, biće još bolje.
5. Isecite testo na kvadrate ili rombove (zakrivljene kvadrate).
6. Ugrejte mast i spuštajte uvijene listiće u istu. Listići se peku veoma kratko, ni minut sa jedne strane, pa zato pazite da vam ne izgore. Kada su pečeni sa jedne strane, okrenite ih, pa kada su gotovi, izvadite ih na tanjir sa salvetom da se ocede od masti.
Savet plus: Pospite ih šećerom, a možete i da ih jedete slane npr. sa krem sirom.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: Kuvajmo blogovski
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus