1. Sastojke za masno testo umesiti, uviti u foliju i držati u frižideru 30 minuta.

2. Zagrejati rernu na 180 stepeni. Rastopiti maslac. Razdvojiti žumanca od belanaca. Žumanca umutiti sa šećerom. Umutiti belanca i umešati ih u masu od žumanaca, zajedno sa brašnom, praškom za pecivo, đumbirom i maslacem. Obložiti okvir za kolače (26 cm) peki papirom i uliti testo. Peći 25–30 minuta.

3. Razviti masno testo po dnu uokvira za kolače i odseći ivice. Ispeći ga.

4. Od mleka, praška za puding i šećera skuvati puding. Umutiti pavlaku sa učvršćivačem i umešati je u puding. U trećinu fila ubaciti sitno seckane pistaće.

5. Koru od masnog testa premazati džemom i na njega staviti polovinu mase sa pistaćima. Potom staviti biskvit. Na njega sipati fil i na kraju ukrasiti ostatkom mase sa pistaćima, ali ne ravnomerno nego praveći brdašca, kako bi torta izgledala atraktivnije.


Sastojci:

Za masno testo:
150 g brašna
1 žumance
100 g putera
50 g šećera

Za biskvit:
2 kašike đumbira
60 g putera
4 jajeta
125 g šećera
150 g brašna
2 kašičice praška za pecivo

Za krem i ukrašavanje:
500 ml mleka
kesica pudinga od vanile
2 kašike šećera
400 ml slatke pavlake
2 kesice učvršaivača za šlag
120 g pistaća
2 kašike džema od kajsija