1. Sastojke za masno testo umesiti, uviti u foliju i držati u frižideru 30 minuta.
2. Zagrejati rernu na 180 stepeni. Rastopiti maslac. Razdvojiti žumanca od belanaca. Žumanca umutiti sa šećerom. Umutiti belanca i umešati ih u masu od žumanaca, zajedno sa brašnom, praškom za pecivo, đumbirom i maslacem. Obložiti okvir za kolače (26 cm) peki papirom i uliti testo. Peći 25–30 minuta.
3. Razviti masno testo po dnu uokvira za kolače i odseći ivice. Ispeći ga.
4. Od mleka, praška za puding i šećera skuvati puding. Umutiti pavlaku sa učvršćivačem i umešati je u puding. U trećinu fila ubaciti sitno seckane pistaće.
5. Koru od masnog testa premazati džemom i na njega staviti polovinu mase sa pistaćima. Potom staviti biskvit. Na njega sipati fil i na kraju ukrasiti ostatkom mase sa pistaćima, ali ne ravnomerno nego praveći brdašca, kako bi torta izgledala atraktivnije.
Torta od đumbira i pistaća
Iako je malo zahtevnija za pripremu, njen ukus će u potpunosti opravdati trud.
Još iz kategorije
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus