Želite malo drugačiju poslasticu za neki vama važan datum, svečanost ili pak slavu. Sastojke za ovu tortu možda već i imate kod kuće, ali ne brinite ako nemate, jer se lako mogu kupiti u bilo kojoj prodavnici. Voće, keks i puding su dobitna kombinacija za vrhunsko uživanje, a jednostavnost i lakoća pripreme učiniće da ovu tortu pravite još češće.
- Sastojci:
- 1 banana
- 1 jabuka
- 2 kivija
- 8 jagoda
- sok od pola limuna
- 1 litar mleka
- 200 g pudinga u prahu od karamele
- 100 - 150 g keksa
- listići badema
- karamel preliv
Priprema:
Voće očistite, operite i isecute na sitno. preko jabuka i banana iscedite limun kako ne bi potamnele. U mleko sipajte puding u prahu, razmutite i stavite na ringlu. Kada proključa, smanjite vatru i krčkajte još 2 minuta. Ostavite da se ohladi. U kalup za kuglof poređajte voće. Preko izlomite keks, pa prelijte puding smesom. pokrijte providnom folijom i stavite u frižider na sat ili dva. nakon toga izvadite tortu iz kalupa i ukrasite listićima badema karamel prelivom.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE
AKO JE VAMA NEŠTO VAŽNO, VAŽNO JE I NAMA: SLAVIMO 20 GODINA!
Čuvena torta Marlenka kao iz reklame
Originalna italijanska pasta sa rendanim jajima
Pesto od graška po receptu Džejmija Olivera
Pileći file na firentinski način