Želite malo drugačiju poslasticu za neki vama važan datum, svečanost ili pak slavu. Sastojke za ovu tortu možda već i imate kod kuće, ali ne brinite ako nemate, jer se lako mogu kupiti u bilo kojoj prodavnici. Voće, keks i puding su dobitna kombinacija za vrhunsko uživanje, a jednostavnost i lakoća pripreme učiniće da ovu tortu pravite još češće.

  • Sastojci:
  • 1 banana
  • 1 jabuka
  • 2 kivija
  • 8 jagoda
  • sok od pola limuna
  • 1 litar mleka
  • 200 g pudinga u prahu od karamele
  • 100 - 150 g keksa
  • listići badema
  • karamel preliv

Priprema:

Voće očistite, operite i isecute na sitno. preko jabuka i banana iscedite limun kako ne bi potamnele. U mleko sipajte puding u prahu, razmutite i stavite na ringlu. Kada proključa, smanjite vatru i krčkajte još 2 minuta. Ostavite da se ohladi. U kalup za kuglof poređajte voće. Preko izlomite keks, pa prelijte puding smesom. pokrijte providnom folijom i stavite u frižider na sat ili dva. nakon toga izvadite tortu iz kalupa i ukrasite listićima badema  karamel prelivom.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE