Slojevi kakao keksa i fila čine ovaj kolač prosto neodoljivim. Priprema nije nimalo zahtevna, pa zato uspeva i početnicima u kuhinji, jer kolači sa keksom ne zahtevaju da se peče kora. Počastite sebe i porodicu ukusnim zalogajima koji se tope u ustima. 

  • Sastojci: 
  • 2 pakovanja kakao keksa
  • 1 kašičica kafe 
  • voda 
  • Za fil: 
  • 1 l mleka
  • 2 žumanceta
  • 9 kašika brašna
  • 4 kašike šećera
  • 300 ml slatke pavlake 
  • 200 g krem sira 

Priprema:
Umutite žumanca i pomešajte sa mlekom. Zatim dodajte šećer i brašno. Lepo promešajte da se svi sastojci sjedine. Kuvajte dok se smesa ne zgusne, uz neprestano mešanje. Zatim sipajte u posudu i ostavite da se smesa ohladi. Za to vreme umutite slatku pavlaku, pa joj dodajte krem sir i sjedinite mikserom. Ohlađeni fil umutite, pa dodajte slatku pavlaku sa krem sirom i sjedinite. Kafu pomešajte sa vodom, pa umočite keks unutra. U kalup ređajte keks, pa fil i tako dok ne utrošite sve sastojke. Poslednji red treba da bude fil. Pospite kakaom i ohladite u frižideru 3 sata.

Instagram/pratikyemek.tarifleri Lažne ledene kocke

BONUS VIDEO: 

TikTok/_gianlu01_ Recept za naopačke kolač sa kruškama

Izvor: Stvar ukusa