Slojevi kakao keksa i fila čine ovaj kolač prosto neodoljivim. Priprema nije nimalo zahtevna, pa zato uspeva i početnicima u kuhinji, jer kolači sa keksom ne zahtevaju da se peče kora. Počastite sebe i porodicu ukusnim zalogajima koji se tope u ustima.
- Sastojci:
- 2 pakovanja kakao keksa
- 1 kašičica kafe
- voda
- Za fil:
- 1 l mleka
- 2 žumanceta
- 9 kašika brašna
- 4 kašike šećera
- 300 ml slatke pavlake
- 200 g krem sira
Priprema:
Umutite žumanca i pomešajte sa mlekom. Zatim dodajte šećer i brašno. Lepo promešajte da se svi sastojci sjedine. Kuvajte dok se smesa ne zgusne, uz neprestano mešanje. Zatim sipajte u posudu i ostavite da se smesa ohladi. Za to vreme umutite slatku pavlaku, pa joj dodajte krem sir i sjedinite mikserom. Ohlađeni fil umutite, pa dodajte slatku pavlaku sa krem sirom i sjedinite. Kafu pomešajte sa vodom, pa umočite keks unutra. U kalup ređajte keks, pa fil i tako dok ne utrošite sve sastojke. Poslednji red treba da bude fil. Pospite kakaom i ohladite u frižideru 3 sata.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem