Jedna od najpoznatijih čokoladica na svetu je i baunti. Pravi od kokos krema i preliva se čokoladom. Ovu neodoljivu poslasticu mnogi vole, a možete da je napravite kod kuće i to vrlo jednostavno i za male pare. Donosimo vam recept za domaći baunti kolač koji se u jednom sastojku razlikuje od originala. U glazuru dodajte i seckani kikiriki i tako obogatite već ukusnu poslasticu.
- Sastojci:
- 300 g krem sira
- 30 g putera
- 30 g kokosa
- 30 g šećera u prahu ⠀
- Za glazuru:
- 200 g mlečne čokolade
- 40 ml ulja
- 50 g kikirikija⠀
Priprema:
U posudi pomešajte sir, istopljeni puter, šećer u prahu i kokos. Dobro sjedinite smesu, pa uzimajte manje komade i oblikuje valjak (pogledaj video). Poređajte na tacnu i stavite u zamrzivač dok napravite glazuru. Istopite čokoladu sa uljem, pa u glazuru dodajte i sitno seckani kikiriki. Baunti stavite na čakčalicu, umočite u glazuru i ređajte na tacnu. Pažljivo izvadite čačkalicu i stavite u frižider da se stegne.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus