Jedna od najpoznatijih čokoladica na svetu je i baunti. Pravi od kokos krema i preliva se čokoladom. Ovu neodoljivu poslasticu mnogi vole, a možete da je napravite kod kuće i to vrlo jednostavno i za male pare. Donosimo vam recept za domaći baunti kolač koji se u jednom sastojku razlikuje od originala. U glazuru dodajte i seckani kikiriki i tako obogatite već ukusnu poslasticu.
- Sastojci:
- 300 g krem sira
- 30 g putera
- 30 g kokosa
- 30 g šećera u prahu ⠀
- Za glazuru:
- 200 g mlečne čokolade
- 40 ml ulja
- 50 g kikirikija⠀
Priprema:
U posudi pomešajte sir, istopljeni puter, šećer u prahu i kokos. Dobro sjedinite smesu, pa uzimajte manje komade i oblikuje valjak (pogledaj video). Poređajte na tacnu i stavite u zamrzivač dok napravite glazuru. Istopite čokoladu sa uljem, pa u glazuru dodajte i sitno seckani kikiriki. Baunti stavite na čakčalicu, umočite u glazuru i ređajte na tacnu. Pažljivo izvadite čačkalicu i stavite u frižider da se stegne.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
Uskršnja pečena šunka sa medenom glazurom
Sočni kolač od pistaća gotov za sat vremena
Piletina Stroganov za praznični ručak
Pileća vekna sa povrćem
Svečana kokos torta za drugi dan Uskrsa