Jedna od najpoznatijih čokoladica na svetu je i baunti. Pravi od kokos krema i preliva se čokoladom. Ovu neodoljivu poslasticu mnogi vole, a možete da je napravite kod kuće i to vrlo jednostavno i za male pare. Donosimo vam recept za domaći baunti kolač koji se u jednom sastojku razlikuje od originala. U glazuru dodajte i seckani kikiriki i tako obogatite već ukusnu poslasticu. 

  • Sastojci:
  • 300 g krem sira
  • 30 g putera
  • 30 g kokosa
  • 30 g šećera u prahu ⠀
  • Za glazuru:
  • 200 g mlečne čokolade
  • 40 ml ulja
  • 50 g kikirikija⠀

Priprema:

U posudi pomešajte sir, istopljeni puter, šećer u prahu i kokos. Dobro sjedinite smesu, pa uzimajte manje komade i oblikuje valjak (pogledaj video). Poređajte na tacnu i stavite u zamrzivač dok napravite glazuru. Istopite čokoladu sa uljem, pa u glazuru dodajte i sitno seckani kikiriki. Baunti stavite na čakčalicu, umočite u glazuru i ređajte na tacnu. Pažljivo izvadite čačkalicu i stavite u frižider da se stegne.

Instagram/pp__vkusno Baunti kolač

BONUS VIDEO: 

instagram/cookistwow Duple baunti čokoladice

Izvor: Stvar ukusa