Nepečeni sitni kolači od kikiriki putera i sira savršen su izbor dezerta za slavu. Ako želite možete da ih ubacite u papirne korpice, kako bi bili jednostavniji za konzumiranje. Možda će vam se dopasti i čokoladni milijarderi, hrskavi kolačići. Za nepečene sitne kolače nabavite i maskarpone sir ili pronađite adekvatnu zamenu. Evo kako se prave Nepečeni sitni kolači od kikiriki putera i sira!
Sastojci:
Za krem:
- 250 g krem sira
- 250 g maskarponea
- 250 g putera od kikirikija
- 20 g šećera
- 8 g vanilin šećera
- 400 ml slatke pavlake
Za testo:
- 400 g bilo kog čajnog keksa
- 160 ml mleka
Preliv:
- 125 g bele čokolade
- 65 ml slatke pavlake
- 30 g putera od kikirikija
Recept za nepečene sitne kolače od kikiriki putera i sira:
Pomešajte sastojke za krem:
U staklenoj činiji pomešajte krem sir, maskarpone sir, kikiriki puter i supenu kašiku šećera. Dodajte vanilin šećer i sve dobro izmutite dok masa ne postane glatka. Postepeno dodajte slatku pavlaku, istovremeno muteći.
Pripremite kalup za pečenje:
U kalup poređajte čajne kekse da biste imali bazu za nepečene sitne kolače prethodno dobro umočene u mleko. Premažite ravnomerno prethodno pripremljenom smesom. Nastavite da ređate keks pa ga opet pokrijte smesom i tako dok ne završite smesom.
Napravite prelive:
Istopite belu čokoladu sa slatkom pavlakom. Pustite da se prohladi. U odvojenoj činiji istopite dve kašike kikiriki putera. Kolače prelijte otopljenom belom čokoladom. Nakon što se malo stegne, otopljenim puterom pravite tačkice po površini a potom i spojite šarajući čačkalicom.
Ostavite kolač u frižideru:
Kolač stavite u frižider da se hladi 4-5 sati. Nakon toga ga izvadite, isecite na sitne kockice i uživajte u nepečenim sitnim kolačima od kikiriki putera i sira!
Saznajte i kako se prave PAVLOVA MAFINI SA SOSOM OD MALINE
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/L.S.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus