Nepečeni sitni kolači od kikiriki putera i sira savršen su izbor dezerta za slavu. Ako želite možete da ih ubacite u papirne korpice, kako bi bili jednostavniji za konzumiranje. Možda će vam se dopasti i čokoladni milijarderi, hrskavi kolačići. Za nepečene sitne kolače nabavite i maskarpone sir ili pronađite adekvatnu zamenu. Evo kako se prave Nepečeni sitni kolači od kikiriki putera i sira!

Sastojci:

Za krem:

  • 250 g krem sira
  • 250 g maskarponea
  • 250 g putera od kikirikija
  • 20 g šećera
  • 8 g vanilin šećera
  • 400 ml slatke pavlake

Za testo:

  • 400 g bilo kog čajnog keksa
  • 160 ml mleka

Preliv:

  • 125 g bele čokolade
  • 65 ml slatke pavlake
  • 30 g putera od kikirikija

Recept za nepečene sitne kolače od kikiriki putera i sira:

14:46
Korak 1

Pomešajte sastojke za krem:

U staklenoj činiji pomešajte krem sir, maskarpone sir, kikiriki puter i supenu kašiku šećera. Dodajte vanilin šećer i sve dobro izmutite dok masa ne postane glatka. Postepeno dodajte slatku pavlaku, istovremeno muteći.

14:54
Korak 2

Pripremite kalup za pečenje:

U kalup poređajte čajne kekse da biste imali bazu za nepečene sitne kolače prethodno dobro umočene u mleko. Premažite ravnomerno prethodno pripremljenom smesom. Nastavite da ređate keks pa ga opet pokrijte smesom i tako dok ne završite smesom.

14:54
Korak 3

Napravite prelive:

Istopite belu čokoladu sa slatkom pavlakom. Pustite da se prohladi. U odvojenoj činiji istopite dve kašike kikiriki putera. Kolače prelijte otopljenom belom čokoladom. Nakon što se malo stegne, otopljenim puterom pravite tačkice po površini a potom i spojite šarajući čačkalicom.

14:55
Korak 4

Ostavite kolač u frižideru:

Kolač stavite u frižider da se hladi 4-5 sati. Nakon toga ga izvadite, isecite na sitne kockice i uživajte u nepečenim sitnim kolačima od kikiriki putera i sira!

Saznajte i kako se prave PAVLOVA MAFINI SA SOSOM OD MALINE

BONUS VIDEO:

Lažne ledene kocke  Instagram/pratikyemek.tarifleri

StvarUkusa/L.S.