Sastojci:

  • 480 ml hladne slatke pavlake
  • 400 g zaslađenog kondenzovanog mleka
  • 340 g višanja bez koštica
  • (opciono 4-5 celih višanja bez koštica)
Zašto je korisno da jedete višnje?

Višnje su savršen izvor vitamina, minerala i oligoelemenata. Glavni pigment antocijan deluje kao antioksidans. Izuzetno su bogate vitaminom C, antioksidansima, vitaminima A, E i selenom. Sadrže male količine šećera, organskih kiselina, pektina, mineralnih materija, tanina, kao i vitamine A, E, B1, B2, B6 i karotine.

Recept za sladoled od višanja:

Kako biste napravili ovaj sladoled stavite višnje u blender i blendirajte dok ne postanu glatke. Stavite hladnu slatku pavlaku u veliku posudu i umutite dok ne postane čvrsto.

Dodajte zaslađeno kondenzovano mleko, pire od višanja i mutite na maloj brzini dok se ne sjedine. Iseckajte 4-5 višanja i dodajte ih u smesu za sladoled, pa mešajte dok se ne sjedine.

Prebacite u posudu i zamrznite na najmanje 6 sati, povremeno mešajući da se ne stvore kristali. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i kuvane breskve sa viskijem i sladoledom od vanile.

Pročitajte kako se pravi domaći sladoled sa oreo keksom, na štapiću

BONUS VIDEO

00:13
Recept za domaći sladoled od banana i kikiriki putera Izvor: Instagram/myebycosta

StvarUkusa