Sastojci:
- 480 ml hladne slatke pavlake
- 400 g zaslađenog kondenzovanog mleka
- 340 g višanja bez koštica
- (opciono 4-5 celih višanja bez koštica)
Recept za sladoled od višanja:
Kako biste napravili ovaj sladoled stavite višnje u blender i blendirajte dok ne postanu glatke. Stavite hladnu slatku pavlaku u veliku posudu i umutite dok ne postane čvrsto.
Dodajte zaslađeno kondenzovano mleko, pire od višanja i mutite na maloj brzini dok se ne sjedine. Iseckajte 4-5 višanja i dodajte ih u smesu za sladoled, pa mešajte dok se ne sjedine.
Prebacite u posudu i zamrznite na najmanje 6 sati, povremeno mešajući da se ne stvore kristali. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i kuvane breskve sa viskijem i sladoledom od vanile.
Pročitajte kako se pravi domaći sladoled sa oreo keksom, na štapiću
BONUS VIDEO
StvarUkusa
